Περιμένουν τους πρόσφυγες πως και πως

Η «ε» προ τριών εβδομάδων ανέλυσε όλα τα τότε δεδομένα σχετικά με το θέμα των προσφύγων και της φιλοξενίας τους στην περιοχή μας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε, και σε αντίθεση με τα όσα είδαν (;) το φως της δημοσιότητας λίγο αργότερα για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ως χώρους φιλοξενίας ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
Αναλαμβάνοντας το μερίδιο που μας αναλογεί ως περιοχή για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος, που αφορά ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τους ανθρώπους αυτούς, η συγκεκριμένη λύση είναι η πλέον ενδεδειγμένη καθώς δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας, αποτρέποντας μάλιστα και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί έναν χώρος γκέτο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Σε εκείνο το ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί και στις κινήσεις που έκανε η αστυνομία, κατ’ εντολήν του αρμόδιου υπουργείου, καταγράφοντας όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής, στέλνοντας στη συνέχεια τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών τους. Σε συνέχεια αυτού, θα πρέπει επίσης να σας πω, πως όπως μου έλεγε κάποιος πριν από λίγο καιρό, ξενοδόχοι από τα μέρη του, του έχουν γίνει «στενός κορσές» για το πότε θα παρθούν οι αποφάσεις για τον ερχομό των προσφύγων, τους οποίους τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.  Το λόγο φαντάζομαι τον καταλαβαίνετε…
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα