Πολλά τα λεφτά που δίνουμε με κίνδυνο να μην κάνουμε έργο

Το θέμα του λιμενικού έργου, για το οποίο τόσα έχουμε γράψει και τόσα έχουν ειπωθεί, έχει πολλές προεκτάσεις. Μία εξ αυτών που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατά την άποψή μου, είναι αυτή του τι έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα, αλλά και το τι θα κληθούμε να πληρώσουμε συνολικά για  μελέτες της συγκεκριμένης φύσεως έργων, με μεγάλο ερωτηματικό όμως το ποιο ή ποια από αυτά θα καταφέρουμε να κατασκευάσουμε κιόλας.

Ήδη οι μελέτες για το τουριστικό καταφύγιο μας κόστισαν κάτι παραπάνω από 70.000 ευρώ, ενώ βάσει της απόφασης του δήμου να στραφεί προς το έργο του αγκυροβολίου, το κόστος αυτό θα αυξηθεί αρκετά, αφού μιλάμε επίσης για μία απαιτητική παρέμβαση που χρίζει εξειδικευμένων γνώσεων και ερευνών. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, όμως, και αφού η απόφασή της για το Γρίμποβο είναι να πάει προς την κατεύθυνση της μαρίνας, αυτό συνεπάγεται νέα έξοδα για επικαιροποίηση των μελετών που υπήρχαν πριν χρόνια για το συγκεκριμένο έργο.

Αφού ξεκαθαρίσω πως ευχή όλων μας είναι να γίνει και το αγκυροβόλιο, αλλά και η μαρίνα, δεν μπορώ ταυτόχρονα παρά να επισημάνω και τον κίνδυνο που καραδοκεί, και όχι αβάσιμα, να έχουμε δώσει ένα… σκασμό χρήματα χωρίς στο τέλος να έχουμε κάνει κάτι. Κι αυτό γιατί το καταφύγιο το αφήσαμε, το αγκυροβόλιο πρέπει να τρέξουμε πολύ να το προλάβουμε μέσω interreg (πράγμα σχεδόν αδύνατο), και τρίτον η μαρίνα… από μόνη της είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, που βάσει συνθηκών δεν έχει με το μέρος της σήμερα τις πιθανότητες.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα