Πολύ καλή παρουσία των Ναυπάκτιων στις εθνικές εκλογές


Η Ναυπακτία μπορεί να λέει πως σε αυτές τις εθνικές εκλογές κατέγραψε μία άκρως ικανοποιητική παρουσία, μέσω των εκπροσώπων της στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. Με πρώτο στη λίστα των επιτυχόντων τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, η περιοχή θα έχει για δεύτερη συνεχή θητεία το δικό της εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Επίδοση, όμως, που καταγράφεται στις άκρως ικανοποιητικές, κατέγραψε και ο Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος κόντρα στις συνθήκες που είχε για πρακτικούς λόγους, λόγω και της καθυστερημένης ανακοίνωσής του, πήρε τελικά την τέταρτη θέση, φτάνοντας λίγο κάτω από τις 10.000 ψήφους, μία επίδοση μάλιστα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προίκα για το μέλλον. Τέλος, και η Έλενα Αντωνοπούλου, η οποία βρέθηκε στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, η πρώτη της μάλιστα σε αυτό το επίπεδο.

Και πάλι βουλευτής ο Δ. Κωνσταντόπουλος
Κι εκεί που η φράση «Ναυπάκτιος στη βουλή» ήταν κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ήρθε να το κάνει μία απολύτως φυσιολογική συνθήκη, με τη δεύτερη στη σειρά εκλογή του, μέσω ενός κόμματος μάλιστα που στέλνει από την Αιτ/νία στο ελληνικό κοινοβούλιο μόλις έναν εκπρόσωπό του. Κι αν το 2015 τα κατάφερε εκμεταλλευόμενος την πτώση του «ΠΑΣΟΚ», το μικρό ενδιαφέρον στελεχών στο νομό, και κυρίως το ότι μπήκε σφήνα σε πρόσωπα των δυτικών του νομού, σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι ανάλογο καθώς οι αντίπαλοί του τον γνώριζαν πάρα πολύ καλά. Ο ίδιος όμως φρόντισε σε αυτά τα χρόνια της θητείας του στη βουλή να μην αποκοπεί ποτέ από την περιοχή, φρόντισε σε κάθε ευκαιρία να δίνει το παρών εδώ, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο μία σχέση εμπιστοσύνης κυρίως με το κομματικό ακροατήριό του.
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, λοιπόν, μπόρεσε να σταθεί όρθιος για μία ακόμα φορά 
αντιμετωπίζοντας τους υποψηφίους της μεγάλης δεξαμενής των ψηφοφόρων, κερδίζοντας επάξια μία ακόμα θητεία στο κέντρο λήψης των αποφάσεων της χώρας. Η Ναυπακτία, σε κάθε περίπτωση, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη γι’ αυτό, γνωρίζοντας πως έχει έναν δικό της άνθρωπο που ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι παρών για τα ζητήματα που την αφορούν. Ο Δ. Κωνσταντόπουλος, άλλωστε, από το 2015 έως και σήμερα, όταν χρειάστηκε ήταν εκεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου που τον εξέλεξε, κάνοντας ότι περνά από το χέρι του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δ. Κωνσταντόπουλος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς
Στο μήνυμά του, μετά και τη νέα του εκλογή, αναφέρει:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 13.872 πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους το Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία.
Ιδιαίτερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες οι οποίοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεχίσω να εκπροσωπώ τους Αιτωλοακαρνάνες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Επίσης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε για τη δημοκρατική παράταξη τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής κ.κ. Αντωνόπουλο Βασίλη, Τορουνίδη Σάκη, Κιτσάκη Κατερίνα, Αναγνωστόπουλο Γιάννη, Φούντα Νίκη, Πιστιόλη Περσεφόνη, Μπισμπίκη Κατερίνα και Κελεπούρη Ανδρέα.
Όλοι μαζί καταφέραμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για το Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται μέσα από μια υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Με πυξίδα την πρόοδο και την ανάπτυξη για την Αιτωλοακαρνανία και την ευημερία για τους Αιτωλοακαρνάνες».
Επίδοση… νίκης για το Θ. Παπαθανάση
Κι αν για τον Δ. Κωνσταντόπουλο η επίδοση δεν αποτελεί έκπληξη, εκείνος που ήρθε και φρόντισε να ταράξει τα νερά με τη δυναμική που ανέπτυξε είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Θανάσης Παπαθανάσης. Μπαίνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την άρνηση του Χρήστου Παϊσιου να συμμετάσχει, και έχοντας μπροστά του μόλις δύο εβδομάδες προεκλογικής περιόδου, ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου πέτυχε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο τη στιγμή ανακοίνωσης του ονόματός του.
Και δεν είναι μόνο η τέταρτη θέση στην οποία κατετάγη, αλλά κυρίως οι λίγο κάτω από τους 10.000 σταυρούς που κατάφερε να πάρει, μία επίδοση πραγματικά πάρα πολύ καλή, η οποία αποτελεί και προίκα για το μέλλον. Το επίτευγμα του μάλιστα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός του χρόνου που δεν είχε στη διάθεσή του, σε αντίθεση με αρκετούς από τους αντιπάλους του, πως είχε να αντιμετωπίσει και αρκετά αξιόλογα στελέχη με εδραιωμένη δύναμη στο νομό, αλλά και από χρόνια ήδη στημένους εκλογικούς μηχανισμούς. Το ερώτημα τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που και αυτός είχε στη διάθεσή του περισσότερο διάστημα για να προετοιμαστεί δεν μπορούμε να το απαντήσουμε τώρα, όμως θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε στο μέλλον, καθώς φαντάζει δύσκολο πλέον μετά από τέτοια επίδοση, και με τον τίτλο του «για πρώτη φορά πολιτευτή» να μην έχει μία αντίστοιχη ευκαιρία στο μέλλον, όταν και πάλι μας φέρει ο δρόμος προς τις κάλπες.
Θ. Παπαθανάσης: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς»
Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο Θανάσης Παπαθανάσης αναφέρει:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους εσάς για την συγκλονιστική σας παρουσία και τη στήριξή σας.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα σταθήκατε στο πλευρό μου, μου δώσατε δύναμη και κουράγιο να παλέψω, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχα στην διάθεσή μου να παρουσιάσω το πρόγραμμα και τις θέσεις μου.
Έδωσα έναν τίμιο και καθαρό αγώνα. Οι σχεδόν 10.000 σταυροί που μου δώσατε δείχνουν πως η κοινωνία μπορεί και εισπράττει τους ανθρώπους που  είναι αγωνιστές και έχουν κίνητρο μόνο το καλό του τόπου.
Η θερμή σας στήριξη, και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, με συγκινούν βαθύτατα και αποτελούν για εμένα την ισχυρότερη κινητήρια δύναμη, προκειμένου να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, με διάθεση προσφοράς ανιδιοτέλεια και αγάπη, για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.
Είναι τιμή μου που συμμετείχα σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία, από την οποία βγαίνω νικητής έχοντας χτίσει μια ισχυρή σχέση μαζί σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και θα αγωνιστώ για το καλό όλων των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας όπως έκανα τόσα χρόνια. Θα είμαι πάντα παρών και σταθερά θα υπηρετώ τον τόπο που μεγάλωσα αγαπώ και πιστεύω.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς»!
Θετικότατη η παρουσία της Έλ. Αντωνοπούλου
Εκτός του Θανάση Παπαθανάση, όμως που δεν εξελέγη αλλά παράλληλα κατέγραψε μία άκρως πετυχημένη παρουσία, το ίδιο μπορούμε να ισχυριστούμε και για την Έλενα Αντωνοπούλου, η οποία ήταν παρούσα ως η εκπρόσωπος της Ναυπακτίας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι 4.425 ψήφοι που πήρε, και την έφεραν στην έκτη θέση, λίγο κάτω από την εν ενεργεία βουλευτή του κόμματος Μαρία Τριανταφύλλου, και ενώ μπήκε στον προεκλογικό στίβο στην τελική ευθεία, εκλαμβάνονται ως απόλυτα θετική επίδοση. Ο Έλενα Αντωνοπούλου που έως και σήμερα δεν είχε ξαναδηλώσει παρουσία με τη συγκεκριμένη ιδιότητα μπόρεσε και συσπείρωσε γύρω της μία αρκετά μεγάλη μάζα ψηφοφόρων, καταφέρνοντας μάλιστα να μπει «στο μάτι» αρκετών εκ των συνυποψηφίων της οι οποίοι είχαν ήδη καλλιεργήσει την περιοχή.
Ελ. Αντωνοπούλου: «Ο αγώνας συνεχίζεται αδιαλείπτως»
Στο δικό της μήνυμα η Έλενα Αντωνοπούλου αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπατριώτες  Αιτωλοακαρνάνες,
Στις χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που με την δράση και την ψήφο τους, αντιστεκόμενοι στην Μιντιακή «Δημοκρατία», συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποτροπή της στρατηγικής του ήττας και την καθιέρωσή του ως του κύριου Προοδευτικού πόλου, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Στις δε  4.425 φίλες και φίλους  που στο πρόσωπό μου τίμησαν το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανιδιοτελή προσφορά του κάθε μαχόμενου εκπαιδευτικού του Δημόσιου Σχολείου, εκφράζω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου.
Ο αγώνας για καλύτερη Εκπαίδευση και Παιδεία, Πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους, για δίκαιη ανάπτυξη, ισονομία, ισοπολιτεία και κοινωνική δικαιοσύνη, διεύρυνση της Δημοκρατίας και διασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των θεσμών, εκσυγχρονισμό του Κράτους και ολοκλήρωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας, δικαιότερο φορολογικό σύστημα, αντιμετώπιση του brain drain, συνεχίζεται αδιαλείπτως».
Το μήνυμα της Κ. Μπισμπίκη
Τη δική της παρουσία όμως είχε στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής και η Κατερίνα Μπισμπίκη, η οποία με 650 ψήφους πήρε την όγδοη θέση στη λίστα των υποψηφίων. «Ευχαριστώ πολύ τους συμπατριώτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συνυποψηφίους μου για τη προσπάθεια και τον αγώνα τους και πολλά συγχαρητήρια στο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για την επανεκλογή του», ανέφερε η κ. Μπισμπίκη στο μετεκλογική μήνυμά της.
Από την εντυπη έκδοση της εφημερίδας “εμπρός” 

Προτεινόμενα άρθρα