Πρεμιέρα την Κυριακή για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου – δύο εβδομάδες – θα διαρκέσουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκινούν την Κυριακή 1η του μήνα, με τον νόμο να παρέχει δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων, με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (Ε.Σ.Α.) να προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων και με δεδομένο ότι το λιανεμπόριο και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν γονατίσει λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος προς τους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών. Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους εμπόρους, ο κ. Καφούνης τους διαβεβαιώνει πως ο Ε.Σ.Α. με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί.

πηγή: efsyn.gr 

Recommended Posts