Πρόεδρος στο Δίκτυο ΦοΔΣΑ ο Γ. Καπεντζώνης

Πρόεδρος στο Δίκτυο ΦοΔΣΑ (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Ελλάδας εκλέχτηκε ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, με την ανάδειξή του να λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια των πρόσφατων εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος που πραγματοποιήθηκε στη Θήβα. Η εξέλιξη αποτελεί σίγουρα ακόμα μια επιτυχία αναγνώρισης για τον δήμαρχο της Δωρίδας, ο οποίος να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν εκλέχτηκε εκ νέου πρόεδρος στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.
Στο Δίκτυο υπάγονται 25 ΦοΔΣΑ απ’ όλη τη χώρα και το Διοικητικό Συμβούλιο που θα προεδρεύει ο Γ. Καπεντζώνης είναι 7μελές. Ο κάθε ΦοΔΣΑ εκπροσωπεί αρκετούς δήμους στην Περιφέρεια που δραστηριοποιείται, παίζοντας τον πλέον καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων στηρίζοντας τους δήμους που ο καθένας εκπροσωπεί.
Ειδικότερα ο ΦοΔΣΑ είναι ο αρμόδιος Φορέας της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για την εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων και των δράσεων των περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων και ειδικότερα για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των απορριμμάτων.
Στη Γενική Συνέλευση στη Θήβα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το doridanews.gr, παραβρέθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης όπου παρουσίασε τις πολιτικές της Κυβέρνησης για την διαχείριση απορριμμάτων, την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, καταγράφοντας παράλληλα και τις προτάσεις των ΦοΔΣΑ για τα θέματα αυτά.
Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι πριν λίγες ημέρες ο Γ. Καπεντζώνης επανεξελέγη Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες έως το 2023, σε έναν φορέα που εκπροσωπεί 40 πόλεις-περιοχές με λίμνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό αναπτυξιακό, μελετητικό και παρεμβατικό έργο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προτεινόμενα άρθρα