Πρώτη εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το απόγευμα στη Ναύπακτο


Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ναυπακτίας κάνει την πρώτη ανοιχτή της εκδήλωση σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΞΕΝΙΑ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει για τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 26 Μάη σε Ευρωεκλογές, Περιφέρεια και Δήμο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ θα χαιρετίσει και η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Μπούρη – Δούρου Ντίνα.

Στην διακήρυξη της η παράταξη σημειώνει μεταξύ άλλων: Σαν Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ναυπακτίας, απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας, που τα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν στους ώμους τους, όλα τα βάρη των μνημονιακών και αντιλαϊκών μέτρων όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του κεφαλαίου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει συνέχεια. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν η μοναδική παράταξη που στάθηκε απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών και με κινητοποίηση, απέναντι στα ΣΔΙΤ. Στήριξε τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για φτηνότερο νερό, για μείωση των δημοτικών τελών, στάθηκε δίπλα στα προβλήματα των εργαζόμενων, ανέδειξε το πρόβλημα της ανεργίας.
Σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που και στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης ΚΕΔΕ, αλλά και στη διαχείριση του Δήμου και τα Δημοτικά Συμβούλια ήταν υποτακτικοί στις κατευθύνσεις των κεντρικών οργάνων που θέλουν το Δήμο Επιχείρηση. Στήριξαν ή υλοποίησαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ, ως φορομπηχτικός και αντιλαϊκός μηχανισμός. Έγιναν αρωγοί της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, των ελάχιστων κοινωνικών παροχών. Η μείωση του μόνιμου προσωπικού και η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών είχαν σαν αποτέλεσμα κρίσιμες κοινωνικές παροχές να περάσουν σε ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ.
Στις ερχόμενες εκλογές για Τοπική Διοίκηση να ψηφίσουμε με βάση την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα τα χρόνια των μνημονίων. Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των θυσιών για όφελος των λίγων, τα ψεύτικα διλήμματα και την επιλογή του μικρότερου κακού. Να βαδίσουμε σε ένα άλλο δρόμο. Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης, της διεκδίκησης σε ο,τι τι μας ανήκει για να εξυπηρετήσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
Η νυν δημοτική αρχή αλλά και οι άλλες, δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις, θα υλοποιήσουν και θα στηρίξουν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θα συνεχίσουν να έχουν το Δήμο εργαλείο της κεντρικής εξουσίας για την υλοποίηση του φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού. Φαίνεται άλλωστε από την ευκολία που μετακινούνται από συνδυασμό σε συνδυασμό. Είναι δοκιμασμένοι και οι ίδιοι και τα κόμματα στα οποία ανήκουν.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές τους εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας».
Στη συνέχεια αναφέρεται σε μία σειρά τομείς όπου η παράταξη θα συνεχίσει να γίνει αγωνιστικό παρών, για ζητήματα καθημερινότητας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, νεολαίας, ισότητας και δικαιωμάτων, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές αλλά και την πάλη για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο. Και καταλήγει: «Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της πολιτικής που εκφράζει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Θα το αναδεικνύει, θα παλεύει για τη λύση του, θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε δημότη και λαϊκή οικογένεια. Έχουμε φωτεινά παραδείγματα στους Δήμους όπου είχαν αγωνιστές δημάρχους εκλεγμένους με τη Λαϊκή Συσπείρωση».

Προτεινόμενα άρθρα