Π. Γλαβίνος: «Να βγούμε υγιείς από τη δοκιμασία και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

«Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης όπου αναγνώστες μάς μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με τον Παναγιώτη Γλαβίνο, ιδιοκτήτη κομμωτηρίου στην πόλη της Ναυπάκτου, ο οποίος ζει με τη σύζυγό του Τζωρτζίνα και τα δύο τους παιδιά, 10 και 7 ετών αντίστοιχα. Διαβάστε τι μας είπε.

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για όλους μας αυτή την περίοδο;

Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες για όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και ποιος το πίστευε; Όμως μέσα από όλη αυτή την σκληρή δοκιμασία  πρέπει να βγούμε καταρχάς υγιείς και για να γίνει αυτό θα πρέπει να φερθούμε έντιμα απέναντι στον συνάνθρωπο μας.

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Το πρώτο που μπορώ να πω, ως αίσθηση, είναι ότι πλέον όλες οι μέρες είναι ίδιες, δεν ξέρω ημέρα, ημερομηνία… τίποτα, έχουν σταματήσει τα πάντα. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε εξωτερικό χώρο στο σπίτι ώστε να βρίσκουν λίγο χρόνο «ελευθερίας» τα παιδιά στη διάρκεια της ημέρας κάνοντας πράγματα και εκτός σπιτιού. Εγώ προσωπικά κάνω διάφορες εργασίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα, όπως για παράδειγμα… βάφω τα κάγκελα. Αρκετό χρόνο αφιερώνω στον κήπο, στα λουλούδια κλπ. Υπάρχει όμως πλέον και περισσότερος χρόνος για την ενασχόληση με τα παιδιά, καθώς  παίζουμε επιτραπέζια, μπάσκετ, play station, ενώ κάνουμε και επαναλήψεις στα μαθήματα τους.

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Οι επιπτώσεις στον επαγγελματικό μας τομέα θα είναι χωρίς καμία δόση υπερβολής τραγικές. Πλέον με τις επιχειρήσεις κλειστές για άγνωστο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας άρα και βιωσιμότητας. Μετά από 10 χρόνια δοκιμασίας από την κρίση, που άφησε πίσω της πολλά χρέη στις επιχειρήσεις  και όχι μόνο, μόλις καταφέραμε και σταθήκαμε στα πόδια μας έρχεται τώρα και δεύτερο… χαστούκι. Τα έξοδα τρέχουν και τα μέτρα που  πάρθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πρέπει οπωσδήποτε το κράτος να κοιτάξει σοβαρά το θέμα των επιχειρήσεων γιατί η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο. Είναι αδύνατον να πληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι  χρέη Μαρτίου και Απριλίου από τη στιγμή που κάνεις δεν ξέρει πότε θα ανοίξουμε.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα μας διαβάσουν;

Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλο τον κόσμο είναι ότι πρέπει όλοι να υπακούσουμε στα μέτρα για να βγούμε όλοι υγιείς από την δοκιμασία αυτή και φυσικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Προτεινόμενα άρθρα