Π. Πελέκης: «Μένουμε χώρια, για να είμαστε πάλι όλοι μαζί»

 «Η ζωή μέσα στο σπίτι…» είναι ο τίτλος της στήλης όπου αναγνώστες μάς μιλούν για το πώς βιώνουν  αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και ολόκληρη τη χώρα, για το πώς «γεμίζει» ο χρόνος τους, για τις επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους τομέα, ενώ στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. Μείνετε συντονισμένοι στη δική μας μεγάλη παρέα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακολουθώντας φυσικά όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Σήμερα συνεχίζουμε με τον Παναγιώτη Πελέκη (ιδιοκτήτης του καταστήματος Beezz*), ο οποίος θα μας μιλήσει για τις οικογενειακές στιγμές του «εγκλεισμού»  με τη σύζυγό του Κωνσταντίνα, και τα δύο τους παιδιά, 3,5 ετών και 4 μηνών αντίστοιχα. Διαβάστε τι μας είπαν.

 

Πώς βιώνετε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη για όλους μας αυτή την περίοδο;

Αυτό που ζούμε αυτή την στιγμή, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Βλέπουμε το πόσο εύθραυστη είναι η καθημερινότητά μας καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η ζωή της ανθρωπότητας έχει αλλάξει κατά πολύ. Έτσι λοιπόν και εμείς ως οικογένεια ακούμε τα λόγια των ειδικών και μένουμε σπίτι.

Πως «γεμίζει» ο χρόνος σας;

Προσπαθούμε να βρούμε κάτι δημιουργικό για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας καθώς αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητας. Τα παιδιά όταν είναι και μικρά  είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουν ότι κάποιος δεν μας αφήνει να βγούμε εκτός του σπιτιού μας. Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε τι γίνεται και ότι είναι για το καλό όλων μας. Παίζουμε παιχνίδια, διαβάζουμε παραμύθια οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει χαρά στην οικογένεια!

Τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στον επαγγελματικό σας τομέα;

Επαγγελματικά η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες. Ευτυχώς το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας είναι σπουδαία προϊόντα για την διατροφή του ανθρώπου και έτσι όσοι συμπολίτες μας βγουν για τα ψώνια μας θα περάσουν και από το κατάστημα μας. Μην ξεχνάμε ότι και σαν καταστηματάρχες του κέντρου έχουμε και το πρόβλημα του δρόμου που μαζί με τον ιό έχει κάνει την κατάσταση ανυπόφορη για όλους.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε εκείνους που θα μας διαβάσουν;

Μένουμε χώρια, για να είμαστε πάλι όλοι μαζί! Πρέπει να πράξουμε υπεύθυνα και να ακούσουμε όσα μας λένε οι επιστήμονες. Η τεχνολογία μας επιτρέπει να μιλήσουμε και να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ας κάνουμε λίγο υπομονή για να χαρούμε το καλοκαίρι που μας έρχεται!

 

*το κατάστημα Beezz βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού. Είναι ένα κατάστημα στο οποίο θα βρείτε προϊόντα μέλισσας, αλλά και ελληνικά προϊόντα διατροφής από μικρές μονάδες της Ελλάδος.

Προτεινόμενα άρθρα