Σήμερα όνειρο, αύριο πραγματικότητα- Η «Αλκυόνη» για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η 3η Δεκέμβρη έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Για όλους στο Σύλλογο  ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», η ημέρα αυτή είναι μια ημέρα αγώνα και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ για την πλήρη, αξιοπρεπή και ισότιμη συνύπαρξή τους στην κοινωνία. Είναι μια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας σχετικά με την Αναπηρία.

Φέτος, μία από τις δράσεις του Συλλόγου με τίτλο “ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗN ΕΡΓΑΣΙΑ”  -που αφορούσε την 3η Δεκέμβρη –  και στόχευε στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας, ήταν  σχετική με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στο να συμπεριληφθούν ισάξια στην αγορά εργασίας, είτε αυτόνομα, είτε με την κατάλληλη πλαισίωση και υποστήριξη.

Αναλυτικότερα η εν λόγω Δράση αφορούσε την συμμετοχή των ΑμεΑ που εξυπηρετούνται στις Δομές του Συλλόγου, στον εργασιακό στίβο της πόλης της Ναυπάκτου αλλά και σε περιοχές του Δήμου Δωρίδας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες (ιδιώτες και μη).
 
Η Δράση αφορούσε  επισκέψεις ΑμεΑ σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, (υπάλληλος:  γραφείου, κομμωτηρίου, κυλικείου, φανοποιείου, βιβλιοπωλείου, φαρμακείου κ.α.)  κατά τη διάρκεια της οποίας, με την κατάλληλη συνοδεία και υποστήριξη, «εργάστηκαν» με βάση τους κανόνες και τις αρχές κάθε πλαισίου.

Τα επιτυχημένο αποτέλεσμα της Δράσης καθώς και η εγκάρδια αποδοχή της από την κοινότητα αποτυπώνεται στο βίντεο που σας επισυνάπτουμε. Με την ευχή μία μέρα το όνειρό μας για συμπερίληψη των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας να γίνει πράξη, ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»  υπόσχεται να μην σταματήσει ποτέ να διεκδικεί.   

Οι άνθρωποι της Αλκυόνης ευχαριστούν:
Δήμο Ναυπακτίας
Κυλικείο 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου
Φαρμακείο – Χωραφά Αικατερίνη Ν.
Κομμωτήριο – Ζωργιός Δημήτριος
Πλαστικά Κ. Κοτρώνης Α.Β.Ε.Ε.
Φανοποιία – Καραχασάνης Βασίλειος Ν.
Αρτοποιείο – Αναγνωστοπούλου Μαρία
Βιβλιοπωλείο – Νικολάου Ευθύμιος
Είδη Δώρων – ΝΕΡΑΪΔΑ

*Λίγα λόγια για το Σύλλογο ΑμεΑ “ΑΛΚΥΟΝΗ” : είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας) ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στο χώρο των Ατόμων με Αναπηρία  από το 2003, έπειτα από πρωτοβουλία γονέων – κηδεμόνων ατόμων με αναπηρίες στην πόλη της Ναυπάκτου και στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Λειτουργεί τρείς (3) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), ένα Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ) καθώς και Λέσχη Δραστηριοτήτων.

Προτεινόμενα άρθρα