Σενάριο φέρνει τον Α. Κοτσανά υποψήφιο δήμαρχο- Τι ισχύει

Στον Ανδρέα Κοτσανά, που πρόσφατα αποχώρησε από την Ενωτική Πρωτοβουλία, είναι στραμμένα τα βλέμματα αυτές τις ημέρες, καθώς ο πρώην αντιδήμαρχος αποτελεί έναν από τους πλέον δυνατούς παίκτες στο δήμο Ναυπακτίας, έχοντας μάλιστα αποδείξει αυτή του την ικανότητα επανειλημμένως.

Από το πρωί της Κυριακής, όπου και έκανε γνωστή την απόφασή του να μη συνεχίσει με την παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, έχει επιλέξει να μην κάνει καμία επίσημη δήλωση για την επόμενη μέρα του, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ναυπακτίας. Οι επιλογές που έχει μπροστά του είναι συγκεκριμένες, όμως πριν πάρει την οποία απόφασή του, όπως σημειώνει το περιβάλλον του, θα την έχει ζυγίσει πολύ καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “ε” ο πρώην αντιδήμαρχος, εκτός της επιλογής να συνεργαστεί με κάποια από την ήδη υπάρχουσες παρατάξεις, δεν έχει αποκλείσει και μία σκέψη που πριν από λίγες ημέρες δεν υπήρχε καν στο τραπέζι, όμως πλέον έχει τεθεί. Ποια είναι αυτή; Να είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος, δημιουργώντας έστω και τώρα μία νέα δημοτική ομάδα της οποίας θα έχει τον πλήρη έλεγχο, με τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος θέλει και με κατευθύνσεις που θα δώσει αυτός.

Σε ερώτημα που θέσαμε σε άνθρωπο που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις για τον Ανδρέα Κοτσανά, σχετικά με το εάν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι πιθανό να πάρει σάρκα και οστά, η απάντηση που πήραμε δεν μας έκανε σοφότερους, όμως η φράση “στην πολιτική καλό είναι να μην αποκλείονται πράγματα…” μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Το σενάριο αυτό, ήδη μάλιστα, έχει κάνει τον κύκλο του σε πηγαδάκια της πόλης, δημιουργώντας σειρά συζητήσεων. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος είναι δεδομένες, όμως, αν η ανάγνωσή μας είναι σωστή, δεν θα πρέπει να τις δούμε αποκομμένες από το ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του Α. Κοτσανά στην περίπτωση που αποφάσιζε να κάνει αυτό το βήμα. Με λίγα λόγια που θα βάλει τον πήχη ο ίδιος, εκτιμώντας ακολούθως εάν πρέπει να κάνει την κίνηση ή όχι.

Με τον ίδιο έως ώρας να κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του, όπως είναι λογικό τα σενάρια δίνουν και παίρνουν από τους ασχολούμενους με τα κοινά του τόπου. Εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε επίσης, και το ότι η επόμενη μέρα του δεν αφήνει ανεπηρέαστους ορισμένους από τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Εάν ο Α. Κοτσανάς επιλέξει να συνεργαστεί με κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα σχήματα, τότε αυτομάτως θα του προσθέσει δύναμη, κάνοντας παράλληλα πιο δύσκολη τη “ζωή” των… απέναντι, βάζοντάς τους και σε μία πιο έντονη διαδικασία εξεύρεσης της δικής τους “απάντησης”. Εάν πάλι κινηθεί προς την αυτόνομη κάθοδο, όσο κι αν αυτό για την ώρα υπάρχει μόνο ως πίσω σκέψη, τότε αυτομάτως, σύμφωνα με τις τώρα αναγνώσεις, κάποιοι θα προβληματιστούν και κάποιοι θα αναθαρρήσουν.

Ποιοι ανήκουν όμως στην κάθε κατηγορία; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα, από τις απαντήσεις του οποίου μπορούν να γίνουν ενδιαφέρουσες αναλύσεις. Εντός των επόμενων ημερών θα τις κάνουμε κι αυτές…

Προτεινόμενα άρθρα