Σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας αντιμετωπίζει η Δ.Ε. Λιδωρικίου

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση, αλλά όχι για πολύ ακόμα»

Ως “έκτακτης ανάγκης” χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Λιδωρίκι καθώς και πολλά χωριά της συγκεκριμένης περιοχής ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιδωρικίου, Νίκος Πέτρου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα αναδείχτηκε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Εν Δελφοίς, με ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Λάιος, επισημαίνοντας πολλά από τα άλυτα ζητήματα καθημερινότητας που υφίστανται στην έδρα του Δήμου καθώς και στα γειτονικά χωριά. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με τη ΣΑΤΑ της δημοτικής ενότητας και τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή παραθέτοντας παραδείγματα με χαρακτηριστικό την Πεντάπολη “που είναι γεμάτη λακκούβες”.

Στη συζήτηση όμως παρενέβη και ο Νίκος Πέτρου. “Ούτε εργάτες ούτε μηχανήματα ούτε χρήματα υπάρχουν. Εμείς προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις, όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα, που το Λιδωρίκι δεν έμεινε αστόλιστο. Όμως η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα πως θα φέρει το ζήτημα στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. “Θα κάνω Λαϊκή Συνέλευση στο Λιδωρίκι και θα φέρω για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα του Λιδωρικίου. Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μεν, αλλά όχι για πολύ ακόμα”, κατέληξε ο Νίκος Πέτρου θίγοντας κατά τον τρόπο αυτό το πλέον κρίσιμο θέμα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση γενικότερα και ο Δήμο Δωρίδας ειδικότερα: Την κρατική υποχρηματοδότηση από τη μία πλευρά και την έλλειψη εργατικού προσωπικού από την άλλη.

Η απάντηση του δημάρχου

Ο Γιώργος Καπεντζώνης αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο Λιδωρίκι, εν τούτοις σημείωσε πως η επίλυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος αυτών των προβλημάτων είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής για το άμεσο προσεχές διάστημα. Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Δωρίδας, επέλεξε να μην τοποθετηθεί επί του θέματος ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Λιδωρικίου Μανώλης Μαυρομμάτης, παρά το γεγονός ότι το όλο ζήτημα βρίσκεται στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων του.

 

Προτεινόμενα άρθρα