Σημαντικά θέματα στην ημερίδα της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων

Σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη και γενικότερα την πορεία της Δωρίδας παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Ένωση Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ) στη Στέγη της Δωρικής Αδελφότητας στην Αθήνα. Τεχνοκράτες και καθηγητές πανεπιστημίου ανέπτυξαν μια σειρά ειδικών θεμάτων που μπορούν να δώσουν άλλη δυναμική στη ζωή της Δωρίδας. Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε και η τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση με παράλληλη εκλογή νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία.

Στο νέο Δ.Σ. της ΕΔΕΠ εξελέγησαν οι:
Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος (Τείχιο)
Θεοχαρόπουλος Σίδερης (Μαλανδρίνο)
Καραγιάννης Ιωάννης (Πάνορμος – Κόκκινος)
Κατσαρός Μιλτιάδης  (Λιδωρίκι)
Κατσιγιάννης Κωνσταντίνος  (Κλήμα – Τρίστενο)
Κιούπη Ιουλία   (Διακόπι)
Κουφάκης Παναγιώτης   (Ευπάλιο)
Λιάπης Κωνσταντίνος   (Διακόπι)
Λουκόπουλος Περικλής   (Ευπάλιο)
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος   (Μαλανδρίνο)
Παπαθανασίου Γιώργος   (Συκιά – Καρούτες)

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:
Γεωργακόπουλος Δημήτριος  (Κροκύλειο)
Παπαβασιλείου Πρόδρομος  (Μοναστηράκι)
Πίτσιος Ιωάννης  (Λιδωρίκι)

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της «Πρότασης εκπόνησης επιστημονικού έργου: «Η συμβολή των Δωριέων στην υπόθεση της επαναστάσεως του 1821» από την Ιστορικό, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Ζαμπία Αγριμάκη.
Στόχος είναι η έκδοση μιαςεπιστημονικά τεκμηριωμένης 4τομης ιστορίας, έως το 2021- που θα έχουμε την επέτειο των 200 χρόνων της επανάστασης του 1821- που θα καταγράφει την συμβολή των Δωριέων στην επανάσταση.

Σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά θέματα παρουσιάστηκαν:
«Πρόταση – Πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα Δωρίδας», από τονΣίδερη Θεοχαρόπουλο, Γεωπόνο Ερευνητή, Διευθυντή Ινστιτούτου Εδαφοϋδατίνων Πόρων.
«Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ορεινής Δωρίδας» από τον Μιλτιάδη Κατσαρό Επίκουρο Καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
«Το Δωρικό τρίπολο. Δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) στη Δωρίδα με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη» από τον Γιώργο Παπαθανασίου, πρόεδρο Εταιρίας Συμβούλων ΠΑΜΑΚ ΑΕ, Γενικό Γραμματέα ΕΔΕΠ.
«Η συμβολή Της κοινωνικής Επιχειρηματικότητας προϋπόθεση ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» από τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο, Αρχιτέκτονα, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΟΙΝΣΕΠ «ΙΑΝΟΥΣ – ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΟ».
«Ο ρόλος του εθελοντισμού στην ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής», από την Μαρία Τερλιξίδου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Δια Βίου Μάθησης, Μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΙΑΝΟΥΣ-ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΟ».

Όλα αυτά τα θέματα η ΕΔΕΠ σκοπεύει να τα περιλάβει σε ειδικό τεύχος που θα εκδώσει για να τα αποκτήσει και μελετήσει κάθε ενδιαφερόμενος Δωριέας.

ΠΗΓΗ : Εφημερίδα “ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ”, doridanews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα