Στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» το TEDxPatras Simulcast Event -Αύριο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου


Το  TEDxPatras 2019 το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου βάζει τα δυνατά του να μας δώσει τροφή για σκέψη. Τι είναι εν τέλει βέβαιο; Κι αν τίποτα δεν είναι, πρέπει αυτή η αβεβαιότητα να μας πνίγει ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξαίσιο εφαλτήριο προς την αυτοβελτίωση; Πολλά ακόμα ερωτήματα θα τεθούν και κάποια θα απαντηθούν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το ερχόμενο Σάββατο. Όχι όμως μόνο εκεί, αφού και η Ναύπακτος, και συγκεκριμένα τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» θα έχουν τη δική τους τιμητική.

Κατά τη διάρκεια του Event οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα συμβαίνουν στην κεντρική σκηνή του TEDxPatras, όπου σπουδαίοι ομιλητές θα εμπνεύσουν, θα προβληματίσουν και θα βοηθήσουν το κοινό να προσεγγίσει, με τον δημιουργικότερο ικανό τρόπο, την έννοια της «αβεβαιότητας».
Όμως, η έκπληξη δεν τελειώνει εδώ. Παράλληλα με την ζωντανή αναμετάδοση θα διεξαχθούν εργαστήρια στον υπόλοιπο χώρο των Εκπαιδευτηρίων. Μπορείτε να προετοιμαστείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων με το εργαστήριο «Οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη», έως και να προβληματιστείτε για την Πλανητική Βιωσιμότητα από το ομώνυμο εργαστήριο. Να αναρωτηθείτε για πράγματα που μέχρι χθες θεωρούσατε αυτονόητα με τα «Πόσο βέβαιος είσαι για τις αισθήσεις σου» και «Το φαινόμενο της πεταλούδας», αλλά και να διερωτηθείτε από μία νέα σκοπιά για θέματα που πιθανόν να μην λυθούν ποτέ με το «Συναισθηματική αβεβαιότητα – Μελέτες περιπτώσεων». Τα εργαστήρια είναι ακόμη πολλά και θα έχετε την ευκαιρία να τα παρακολουθήσετε αύριο  Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου»
Αν θέτετε ερωτήματα, αν οι απαντήσεις δεν είναι πάντα σίγουρες, αν λέτε «αν»… η παρακολούθηση του TEDxPatras 2019 θα σας αποζημιώσει, ενώ όσοι δώσετε το παρών στα Εκπαιδευτήρια θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά όλα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική μονάδα της περιοχής, η οποία, όχι άδικα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, ως «σχολείο πρότυπο-στολίδι» για την περιοχή μας.

Προτεινόμενα άρθρα