Στην ατζέντα το βιοτεχνικό πάρκο στη Δωρίδα- Συνάντηση μεταξύ δημάρχου, Δωρικής Αδελφότητας και βουλευτή

Συνάντηση εργασίας είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Δωρίδος Γ. Καπεντζώνης και ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Ι. Μπαλατσούρας και Μ. Δρίτσας, στην οποία μάλιστα παραβρέθηκε για λίγο και ο βουλευτής Φωκίδας Ι. Μπούγας. Όπως αναφέρει το doridanews.gr, τρία ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι και αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο που θα τα χειριστούν από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Το πρώτο θέμα αφορούσε τον παραλίμνιο αγωγό της λίμνης του Μόρνου και την διαχείριση των λυμάτων. Ένα πολύ σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα για τη λύση του οποίου εμπλέκονται αρκετά Υπουργεία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να δρομολογηθούν από κοινού συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων μέσα στο Δεκέμβριο.
Δεύτερο θέμα ήταν το βιοτεχνικό πάρκο της Δωρίδας στη Βορειοδυτική πλευρά της πεδιάδας του Μόρνου. Ήδη εκεί έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 40 περίπου βιοτεχνίες και μικρές βιομηχανίες και απαιτούνται σειρά αποφάσεων αλλά και έργων υποδομής για την σωστή δραστηριότητά τους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι πάρα πολλές βιοτεχνίες και από την περιοχή της Ναυπακτίας περιμένουν να ολοκληρωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο ώστε να εγκατασταθούν στην περιοχή, αφού λόγω της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας πρέπει να φύγουν από το οικιστικό-πολεοδομικό συγκρότημα της Ναυπάκτου. Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ειδικής ημερίδας στο Ευπάλιο τον Ιανουάριο του 2020 με την παρουσία θεσμικών παραγόντων και τεχνοκρατών ώστε να κατατεθούν οι προτάσσεις και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την οικονομία της Δωρίδας.
Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα, παρατηρεί επί του θέματος ότι έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη η κατασκευή του οδικού κόμβου Μαλαμάτων στην εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου στην περιοχή του άτυπου σήμερα βιοτεχνικού πάρκου, που ήταν ένα πάγιο αίτημα των βιοτεχνιών που δραστηριοποιούνται εκεί για την εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά βέβαια και των κατοίκων της Δωρίδας.
Τέλος το τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι περίφημοι ψεκασμοί των ελαιόδεντρων και η προοπτική αλλαγής τους με άλλη μορφή που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στην υγεία και ιδιαίτερα με ρύπανση του Κορινθιακού, ενώ θα είναι και πιο οικονομικοί. Σχετική εισήγηση για το θέμα περιμένουν από τον Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Προτεινόμενα άρθρα