Στην επίθεση ο πρόεδρος του Λιδωρικίου Ν. Πέτρου-«H έδρα του δήμου είναι η πλέον παραμελημένη»

Φουλ-επίθεση προς τη δημοτική Αρχή προανήγγειλε από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιδωρικίου Νίκος Πέτρου. «H έδρα του δήμου είναι η πλέον παραμελημένη. Δεν έχουμε γραφείο, δεν έχουμε ούτε γραμματειακή υποστήριξη. Από εδώ και μπρος θα φέρνουμε σε κάθε συνεδρίαση δέκα θέματα για το Λιδωρίκι», σημείωσε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη, όπως αναφέρει δημοσίευμα το amfissaface.gr.
Ο τελευταίος δεσμεύθηκε δημόσια, μετά την παρέμβαση Πέτρου, πως θα αποκατασταθεί κτιριακά το θέμα του γραφείου για την Κοινότητα του Λιδωρικίου, ενώ για τη γραμματειακή υποστήριξη τόνισε ότι αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει ακόμα η σχετική δαπάνη.
Εν τούτοις, ο Ν. Πέτρου επέμεινε και έψεξε πολιτικά τον επικεφαλής της δημοτικής Αρχής για αβελτηρία στη στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής του χωριού, καθώς ο φάκελος για υποβολή στο ΕΣΠΑ είναι έτοιμος προς υποβολή, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί αν προώθησε το ζήτημα στην πρόσφατη συνάντησή του με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας Αθανασία Ψάλτη.
«Για την αρχαιολογική συλλογή έχουμε επισκευάσει τη στέγη του σχολείου, ενώ έχουμε κάνει και βελτιωτικές παρεμβάσεις. Μας λείπει η μουσειολογική και η μουσειογραφική μελέτη. Αυτές θα πρέπει να γίνει με πόρους του Υπουργείου. Θα προγραμματίσουμε συνάντηση με την Υπουργό την κα. Μενδώνη, ενώ πράγματι θα πρέπει να κοιτάξουμε και τη χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ», κατέληξε στην απάντησή του ο Δήμαρχος Δωρίδας.

Προτεινόμενα άρθρα