Στην εργασία τους και πάλι οι 4 της ΚΕΔΝ

Οι τέσσερις εργαζόμενοι της ΚΕΔΝ, η σύμβαση των οποίων καταγγέλθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης μετά από έκθεση του Γραφείου Επιθεώρησης του ΑΣΕΠ, σε πρώτη φάση κέρδισαν! Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εκδικάστηκαν υπέρ τους, και έτσι επέστρεψαν στην εργασία τους, αναμένοντας τώρα την συζήτηση της υπόθεσης στο κυρίως δικαστικό «γήπεδο», έχοντας όμως μαζί τους ως «προίκα» την πρώτη αυτή δικαίωση.

Στο θέμα αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΝ Παναγιώτης Κονίδας, τονίζοντας πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί και την απάντηση σε εκείνους που πριν από λίγο καιρό έσπευσαν να πουν πολλά… μην μετρώντας όμως όλα τα ενδεχόμενα. Χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες του σκεπτικού της απόφασης, διαβάζοντας ένα απόσπασμα αυτής, έκανε γνωστό ότι το δικαστήριο δέχτηκε για την ώρα ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις διέποντας από κανόνες ιδιωτικού δικαίου, όπως τις δρομολόγησε δηλαδή η Κοινωφελής το 2018, ενώ παράλληλα η έκθεση του ΑΣΕΠ δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση έχει και συνέχεια, όμως το πρώτο και κύριο είναι πως οι τέσσερις εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο επίκεντρο, χωρίς δική τους ευθύνη, είναι και πάλι στην εργασία τους.

Τα υπόλοιπα έπονται, ως παρακλάδια της υπόθεσης, δηλαδή οι χειρισμοί του θέματος, τα όσα ειπώθηκαν ή γράφτηκαν γι’ αυτούς σε πολιτικό επίπεδο. Προσωπικά, μάλιστα, για να είμαι δίκαιος, με την έκβασή της, και αφού έχουμε ήδη αυτό ως πρώτο δείγμα, ετοιμάζομαι για μία πρώτης τάξεως… κυβίστηση.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα