Στη γραμμή της ΠΕΔ η Δωρίδα για το Ράλλυ Ακρόπολις

Απορρίφθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη Ασημάκη

Δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος, η πρόταση ψηφίσματος να συμπεριληφθεί και η περιοχή στο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις εφόσον η διοργάνωσή του ανατεθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εν Δελφοίς για το θέμα.

Παίρνοντας τα δεδομένα από την αρχή, η πρόταση ψηφίσματος κατατέθηκε από την παράταξη “Όραμα για τη Δωρίδα” και ανέφερε τα εξής:

«Το Rally Acropolis εκτάκτως φέτος μπήκε στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC λόγω πανδημίας, στη θέση του αντίστοιχου της Χιλής.  Ενός πρωταθλήματος με εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, αλλά  και πιστούς φιλάθλους που το ακολουθούν για να παρακολουθήσουν και δια ζώσης τους αγώνες.

Ιστορικά, τις εποχές της δόξας  του, το rally Acropolis, περιελάμβανε πολλές ειδικές διαδρομές στην περιοχή της Φωκίδας και ειδικά στο σημερινό δήμο Δωρίδος. Όπως οι περίφημες ειδικές διαδρομές Πενταγιού, Καρούτες, Συκιά, Αρτοτίνα, Διακόπι και πολλές άλλες. Ειδικές διαδρομές που με την οδική δυσκολία αλλά και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνέβαλαν στο να είναι σημαντικός αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Θεωρούμε λοιπόν πως για να χαρακτηριστεί πετυχημένος ο φετινός αγώνας Rally Acropolis  και να μπορούμε να διεκδικήσουμε σαν χώρα ξανά την ένταξη του σε πιο σταθερή βάση, πως πρέπει η Δωρίδα να είναι παρούσα με τις παραδοσιακές διαδρομές όπως και διαδρομές πέριξ την λίμνης Μόρνου, που θα αναδείξουν την ομορφιά της περιοχής αλλά και θα μπορούν να συνδυαστούν τουριστικά και πολιτιστικά με τα «200 χρόνια Επανάστασης».

Αιτούμαστε τη συμπερίληψη στο καλεντάρι του φετινού Rally Acropolis, των  παραδοσιακών ειδικών διαδρομών της Δωρίδας».

Το επιχείρημα Καπεντζώνη

Με την πρόταση της παράταξης Ασημάκη συμφώνησε και η μείζωνα μειοψηφία. “Είμαστε θετικοί γιατί το ψήφισμα μπορεί να βοηθήσει να ενταχθεί η Δωρίδα στον αγώνα, η οποία το δικαιούται, καθώς έχει ιστορικές και εξαιρετικές διαδρομές”, σημείωσε σχετικά ο Τάσος Φλώρος. Ωστόσο, διαφορετική ήταν η γνώμη του Γιώργου Καπεντζώνη, η οποία και υπερίσχυσε τελικά στην πλειοψηφία.

“Δεν θα καθορίσουμε, δυστυχώς, εμείς πού θα γίνουν οι ειδικές διαδρομές, αλλά η Οργανωτική Επιτροπή. Εμείς ως Δήμος Δωρίδος κάνουμε προσπάθεια, θα βάλουμε και χρήματα, αλλά είναι δεδομένο ότι θα έχουμε σοβαρό ανταγωνισμό από το Λουτράκι”, σημείωσε αρχικά στην εισήγησή του ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής. “Από την πρώτη στιγμή έχω πει στον Φάνη Σπανό ότι θα στηρίξουμε το εγχείρημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του έχω ζητήσει να έχει υπόψη ότι την προηγούμενη φορά, παρά την υλική μας στήριξη, δεν ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα του αγώνα από την Τεχνική Επιτροπή”, συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπεντζώνης, για να περάσει στη συνέχεια στην κύρια επιχειρηματολογία της θέσης του, ότι το Ψήφισμα Ασημάκη δεν θα εξυπηρετούσε αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα τόσο του αγώνα γενικότερα όσο και της Δωρίδας ειδικότερα, τονίζοντας: “Για το καλό της διεκδίκησης, δεν πρέπει να φανεί ότι μοιράζουμε ειδικές διαδρομές. Πρέπει να ακολουθήσουμε την θέση της ΠΕΔ Στερεάς, ότι όλοι μαζί οι δήμοι αγωνιζόμαστε για το καλό της Περιφέρειας. Και θα ενισχύσουμε πραγματικά την προσπάθεια της Περιφέρειας αν δεν βγάλουμε προς τα έξω, και κυρίως προς τους διοργανωτές, ότι μοιράζουμε τις διαδρομές πριν κάν πάρουμε τη διοργάνωση. Θα αδυνατίζαμε έτσι τη διεκδίκηση. Η θέση μας είναι: Στηρίζουμε την Περιφέρεια, λέμε ναι στη διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο και ζητάμε να συμμετάσχουν οι δύο δήμοι της Φωκίδας, χωρίς όμως να ονοματίζουμε διαδρομές”.

Πηγή: fokidanews.gr

Προτεινόμενα άρθρα