Στο στόχαστρο όσοι πετούν ανεξέλεγκτα απορρίμματα

Το δρόμο για τον εισαγγελέα τους δείχνει ο δήμος

Στην επίθεση περνά ο δήμος Ναυπακτίας, κατά όσων δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες σεβασμού του περιβάλλοντος. Βάζει στο στόχαστρό του όσους πετούν ανεξέλεγκτα κάθε είδους απορρίμματα σε ελεύθερους χώρους και τους δείχνει μάλιστα το δρόμο προς τον εισαγγελέα, όπως έγινε ήδη με περίπτωση στην περιοχή Κοκαλέικα της Παλαιοπαναγιάς.

Με τίτλο «Αυστηρή η στάση του Δήμου Ναυπακτίας απέναντι σε όσους απορρίπτουν σκουπίδια σε ελεύθερους χώρους», η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρει αναλυτικά:

«Αυστηρή θα είναι η στάση του Δήμου Ναυπακτίας απέναντι σε όσους εναποθέτουν σκουπίδια, αδρανή υλικά, κλαδιά και κάθε είδους απορρίμματα σε ελεύθερους χώρους μετατρέποντάς τους σε παράνομες χωματερές.

Σημειώνεται πως, ήδη έχουν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, περιπτώσεις αναφορών για πολίτες που συστηματικά απορρίπτουν σκουπίδια σε συγκεκριμένα σημεία, όπως στην περιοχή Κοκαλέικα Παλαιοπαναγιάς (θέση Σαΐτα), με αποτέλεσμα τη ρύπανση τόσο του περιβάλλοντος χώρου όσο και του παρακείμενου ποταμιού.

Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελούν υποχρέωση τόσο του Δήμου όσο και των ίδιων των δημοτών, καλούμαστε όλοι να διατηρούμε τους ελεύθερους χώρους καθαρούς και να σεβόμαστε τους κανόνες καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε: «Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχθούμε σε καμία περίπτωση είναι η ασυνειδησία ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι εναποθέτουν σκουπίδια ανεξέλεγκτα, τη στιγμή που είτε έχουν τη δυνατότητα να τα τοποθετήσουν σε κάδους είτε να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για τα πιο ογκώδη.  Θα είμαστε αυστηροί απέναντί τους, καθώς δε μας μένει άλλη επιλογή.  Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας προκειμένου να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα.  Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας στην ατζέντα της καθημερινότητας».

 

 

Προτεινόμενα άρθρα