Συζητήσεις που σας κάνουν εντύπωση; Γιατί;

Το ότι όλοι, σχεδόν, οι ενεργά ασχολούμενοι με τα κοινά μας συζητούν με όλους, αυτή την περίοδο, είναι κάτι που είναι γνωστό. Το έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν, το έχουμε σχολιάσει, και του έχουμε δώσει τη σημασία που του πρέπει. Κατά την άποψή μου, για να το επαναλάβω, ούτε εντύπωση μου κάνει, ούτε θεωρώ πως κρύβει πίσω του κάτι το τόσο εξεζητημένο, ως σχέδιο, που πολλοί ψάχνουν να αποκαλύψουν.

Ο ένας «κόβει» τον άλλο, θα μου επιτρέψετε τη φράση, κάνοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα ανοίγματα, τα οποία η φύση του νέο νόμου, και όχι μόνο, επιβάλλουν. Για να μην τα ρίχνουμε όμως όλα στο νέο νόμο, είναι απολύτως λογικό άνθρωποι μίας παράταξης να συζητούν με κάποια άλλη, κάνοντας, για να το πω στρατηγικά, και πολιτική δευτέρου γύρου. Ανοίγουν πόρτες, δηλαδή, ώστε εάν χρειαστεί την κατάλληλη ώρα να μπει και η συζήτηση στο «ψητό». 

Για μένα, λοιπόν, όλος αυτός ο ντόρος της περιόδου φτάνει μέχρι εκεί και καθόλου παραπέρα. Παραπέρα μπορούν να πάνε μόνο οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ υπαρκτών παρατάξεων και προσώπων που δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές, στηρίζοντας όμως με το δικό τους τρόπο το ένα ή το άλλο σχήμα. Το κορυφαίο παράδειγμα αυτών, είναι φυσικά ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει μεταξύ της δημοτικής αρχής και του Θανάση Παπαθανάση, μία επικοινωνία την οποία ο ίδιος ο δήμαρχος επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Γιάννη Κοργιαλά και το nafpaktianews.gr. Και μπορεί ο Τ. Λουκόπουλος να το απέδωσε στη γενικότερη συζήτηση που γίνεται, αλλά αν δει κανείς λίγο πίσω και θυμηθεί τι έχουμε ζήσει στο συγκεκριμένο «ζευγάρι», τότε, ε…, λίγο περίεργα θα αισθανθεί.

 Προσωπικά, βέβαια, θα πρέπει να σας πω πως ούτε αυτό μου κάνει εντύπωση. Όλα είναι πιθανά στην πολιτική, κι όταν λέω όλα εννοώ ΟΛΑ.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός» 

Προτεινόμενα άρθρα