Συνάντηση για το μέλλον της Τράπεζας Πειραιώς στο Λιδωρίκι

Ενημερωτική συνάντηση είχε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου, Μανώλης Μαυρομμάτης στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς της Άμφισσας  με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δικτύου Νότιας Ελλάδας Δημήτριο Αυγέρη, καθώς και με τον Διευθυντή του ανωτέρω καταστήματος  Δημήτριο Ψιμούλη με κύριο θέμα στην  ατζέντα, το πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την ευρύτερη περιοχή του Λιδωρικίου σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Λιδωρίκι.

Αρχικά παρουσιάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως το μεγάλο σε έκταση και δύσκολο οδικό δίκτυο, η ελλιπής συγκοινωνία, η μεγάλη μέση ηλικία των κατοίκων με αποτέλεσμα την δυσκολία στην χρήση του μηχανήματος ΑΤΜ το οποίο είναι παλαιού τύπου και δεν δέχεται άμεσες καταθέσεις χωρίς φάκελο. Όλα τα παραπάνω περιγράφονται άλλωστε και στην επιστολή διαμαρτυρίας με τις υπογραφές που του παρέδωσε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν τα επιχειρήματα που στηρίζουν την παρουσία της τράπεζας στην περιοχή όπως τα σχεδόν 400  άτομα που εξυπηρετεί το κατάστημα τις δυο ημέρες λειτουργίας του, το ιδιόκτητο του ακινήτου με μόνα τα πάγια έξοδα, το γεγονός ότι πραγματοποιεί  συναλλαγές λόγω αγροτικών δανείων και επιδοτήσεων που το κατατάσσει το μεγαλύτερο στην Φωκίδα και από τα μεγαλύτερα στην Στερεά Ελλάδα.

Από την μεριά του ο κ. Αυγέρης διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί το ενδεχόμενο να κλείσει το κατάστημα του Λιδωρικίου και δεν βλέπει κάτι τέτοιο για το άμεσο μέλλον,  χωρίς όμως να μπορεί να δώσει παραπάνω δεσμεύσεις γιατί όπως είπε αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από την κεντρική διοίκηση.

Κατανόησε πλήρως τα πραγματικά και αντικειμενικά προβλήματα που του αναφέραμε ενώ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του καταστήματος Άμφισσας διαβεβαίωσε ότι εάν τύχει να πληρώνονται οι συντάξεις ή οι επιδοτήσεις  άλλη μέρα πέραν των 2 προγραμματισμένων, τότε το κατάστημα θα ανοίγει και τρίτη μέρα.

Επίσης θα υπάρχει και συνεννόηση  για να έρχεται και τρίτο άτομο τις ημέρες με μεγάλο φόρτο εργασίας.

Η όλη συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και εκτός από το ανωτέρω θέμα που συζητήθηκε εκτενώς, αποφασίστηκε στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των δύο Φορέων να πραγματοποιηθούν Ενημερωτικές Ημερίδες σχετικά με ζητήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.

Προτεινόμενα άρθρα