Συνάντηση των τριών δημάρχων για το σχέδιο του υπουργού Παιδείας-Μήπως είναι λίγο καθυστερημένη;

Σήμερα έλαβε χώρα συνάντηση των Δημάρχων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας με θέμα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και των Πανεπιστημίων Πατρών και Πελοποννήσου.

Παρά το γεγονός πως μήνες τώρα ήταν σε εξέλιξη οι διεργασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη, εντούτοις καμία σοβαρή πρωτοβουλία δεν ελήφθη για συντονισμό και την ενιαία στάση του πολιτικού και αυτοδιοικητικού κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας.
Σήμερα λοιπόν, μετά από τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, συσκέφθηκαν οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και …συμφώνησαν πως το Σχέδιο είναι «ασαφές και απαράδεκτο».

Σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν: «Σε συνέχεια των αποφάσεων των τριών δημοτικών συμβουλίων, ζητούμε την απόσυρση της πρότασης που αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία και απαιτούμε την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, ανεξάρτητου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, χωρίς αποκλεισμούς σχολών και τμημάτων σε επίπεδο Περιφέρειας. Για το σκοπό αυτό και στο πλαίσιο της κοινής μας διεκδίκησης, καλούμε τους Βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να τοποθετηθούν επίσης προς επίρρωση του σχετικού αιτήματος, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Π.Ε.Δ. στο Μεσολόγγι».

πηγή: agrinionews.gr 

Προτεινόμενα άρθρα