Συνεχίζονται οι εσωτερικές εντάσεις στην Ενωτική Πρωτοβουλία

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι ισορροπίες εντός της παράταξης της δημοτικής αρχής, καθώς η συνάντηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, παρουσία του δημάρχου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, ανέδειξε για μία ακόμα φορά το βαθύ χάσμα που υπάρχει μεταξύ μελών της. Δεν έλειψαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι ευθείες «βολές» για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς και για το ρόλο συγκεκριμένων προσώπων. Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης η «πίστη» που δήλωσε ο Ανδρέας Κοτσανάς στο δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό του, ακόμα και στην πορεία «προς το γκρεμό», την οποία διέγνωσε πως βαδίζει η παράταξη. Στίγμα έντονων διαφωνιών με τον τρόπο που πορεύεται το σχήμα, αλλά και το τι αντίκτυπο έχουν οι συμπεριφορές συγκεκριμένων πρόσωπων προς την κοινωνία, κατέθεσαν ο Χρήστος Σαλαμούρας και ο Θωμάς Κοτρωνιάς, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για την επόμενη ημέρα.

Ο απολογισμός του δημάρχου 
Ο δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος έκανε τον απολογισμό τού έργου του σε αυτή τη θητεία, μεταφέροντας εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα, ότι η παράταξη υπήρξε αποδοτική στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων και πλέον ετών. Έχοντας σε προηγούμενο χρόνο δηλώσει σε κλειστό κύκλο στελεχών ότι θα είναι υποψήφιος και πάλι, ο δήμαρχος δεν μπήκε εκ νέου στην ίδια διαδικασία, εντείνοντας είναι αλήθεια τα σενάρια για του τι τελικά θα πράξει, με τη μη δημόσια ακόμα εμφάνισή του. Το περιβάλλον του δημάρχου, βέβαια, συνεχίζει σε κάθε τόνο να κάνει ξεκάθαρο πως η απόφαση της καθόδου έχει παρθεί, τοποθετώντας τον χρόνο της επίσημης ανακοίνωσης όταν τακτικά κριθεί σκόπιμο. Επιστρέφοντας στα της συνάντησης, με θετική χροιά επιχείρησε να μιλήσει ο νέος αντιδήμαρχος Νίκος Κωστογιάννης, θέλοντας να στείλει από πλευράς του μήνυμα ενότητας με την ανάγνωση ενός ποιήματος.

Ικανοποίηση και ενότητα 
Οι θετικές αναφορές για την πορεία αυτών των ετών αποτυπώθηκαν και στα λόγια του Κώστα Καρακώστα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως αισθάνεται ικανοποιημένος γι’ αυτά που η δημοτική αρχή έχει κάνει από τα τέλη του 2014 έως και σήμερα, αλλά και γι’ αυτά που έχει δρομολογήσει. Ενωτικός εμφανίστηκε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιαμαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως οι διαφωνίες που κατά καιρούς έχουν προκύψει αυτά τα χρόνια αποτελούν φυσική συνέπεια, καθώς δεν μπορεί όλοι να έχουν την ίδια άποψη για τα θέματα του δήμου, πολύ περισσότερο δε όταν δεν υπάρχουν ιδεολογικοί δεσμοί μεταξύ των μελών. Ο Γ. Σιαμαντάς, όμως, ζήτησε αυτού του είδους οι διαφορές να μην προσωποποιούνται, γιατί τότε ανακύπτουν διάφορα προβλήματα, όπως συνέβη στη διάρκεια της θητείας.

Ήθελαν στήριξη και δεν την είχαν 
Στη συνάντηση, βέβαια, δεν έλειψαν και οι έντονες διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε, αλλά και συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα η ομάδα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας, σύμφωνα με πηγές της «Ε», εστίασε στο ότι πολλά από τα στελέχη της παράταξης υπήρξαν πρωταγωνιστές στην υπόθεση της αποπομπής του. Ως συνεργαζόμενος με την Πρωτοβουλία, μιας και μπήκε σε αυτή από τους τελευταίους, φώτισε και αυτή την παράμετρο, επιμένοντας παράλληλα στο ότι δεν είχε τη στήριξη που έπρεπε όταν δέχθηκε εκ των έσω επιθέσεις (πχ με την απειλή για κλήση δύο φορές του εισαγγελέα). «Με αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορώ να συνεχίσω», φέρεται να είπε, ζητώντας εγγυήσεις για την επόμενη ημέρα ώστε να μη επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα. Από την πλευρά των «παραπονούμενων» και η Αγγελική Σμπούκη, πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, η οποία επίσης δήλωσε πως δεν μπορεί να συμπορευτεί με πρόσωπα που στη διάρκεια αυτής της θητείας της έκαναν εσωτερική αντιπολίτευση, αφήνοντας και αυτή να εννοηθεί ότι δεν είχε τη στήριξη που θα έπρεπε.

«Δεν περνάω καλά» 
Έχοντας ξεκαθαρίσει πως το κεφάλαιο δήμος έχει κλείσει γι’ αυτόν, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος επέμενε και αυτός στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Με τη φράση «δεν περνάω καλά», αποτύπωσε την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η Πρωτοβουλία έχει στηθεί, δείχνοντας σε όλους τους τόνους ότι η απόφασή του είναι τελική, εξού φυσικά και το «πέρασμά» του όπως όλα δείχνουν στην Περιφέρεια, όντας υποψήφιος στο πλευρό του Απόστολου Κατσιφάρα.

Τακτική και συμπεριφορές 
Στο παραπάνω κλίμα και η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θωμά Κοτρωνιά, ο οποίος όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, εξέφρασε τις σοβαρές διαφωνίες του, τόσο για θέματα τακτικής, όσο και για συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων. Εστιάζοντας, επί του τελευταίου, στον Κώστα Καρακώστα, τον έδειξε ως τον υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνο για τον τρόπο με τον οποίο περνά προς τα έξω η πορεία της δημοτικής αρχής, φέρνοντας μάλιστα και παραδείγματα που δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές μας, έφερε ως παράδειγμα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο τοποθετούσε τον Τάκη Λουκόπουλο στους υποψηφίους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τακτικές που δεν βρίσκουν σύμφωνο όχι μόνο αυτόν, αλλά και άλλα μέλη της παράταξης. Ο Θ. Κορωνιάς, μάλιστα, ανοίγοντας περισσότερο το κεφάλαιο «τακτική», έθιξε και το θέμα του σχεδιασμού που γίνεται, αλλά και των αποφάσεων που παίρνονται, για τα οποία γνωρίζουν λίγο εντός της ομάδας, και όχι όλοι όπως θα έπρεπε.

Στο πλευρό του Λουκόπουλου ο Κοτσανάς 
Τελευταίος το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς, ο οποίος δεν «απέφυγε», για μία ακόμα φορά τις «εσωτερικές βολές», δίνοντας όμως και το στίγμα των επόμενών του ενεργειών. Ο εκρηκτικός αντιδήμαρχος μίλησε απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους για υποκρισία, τονίζοντας πως περιμένουν από αυτόν να «τραβήξει την καρέκλα» του δημάρχου, για να ακολουθήσουν στην πορεία του δρόμο που έχουν ήδη αποφασίσει. Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ήταν που έκανε και τη δήλωση της βραδιάς, τονίζοντας πως θα μείνει στο πλευρό του Τάκη Λουκόπολου, ακόμα κι αν η πορεία είναι προς το «γκρεμό». Κατά τον Α. Κοτσανά, άλλωστε, η ομάδα υπό τις παρούσες συνθήκες χάνει στις εκλογές, θεωρώντας μάλιστα ως βασικό αίτιο της ήττας, και αυτός, τον Κ. Καρακώστα. Ο αντιδήμαρχος, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε αυτές τις αναφορές, στρέφοντας την κριτική του, ονομαστικά μάλιστα, και προς συναδέλφους του. Συγκεκριμένα στράφηκε κατά του Ν. Κωστογιάννη, τον οποίο κατηγόρησε επί της ουσίας, ως νέο αντιδήμαρχο, για αργομισθία στο δήμο, ενώ από τα «βέλη» του δεν γλίτωσε και ο Αντ. Φράγκος, στον οποίο είπε ότι αφού έχει πάρει τις αποφάσεις του τότε θα πρέπει να παραδώσει και το χαρτοφυλάκιό του ως αντιδήμαρχος, μαζί με τα οφέλη που έχει αυτό. Ουδείς από τους δύο απάντησαν, σύμφωνα με τις πηγές μας, μη θέλοντας να δώσουν συνέχεια στο ήδη τεταμένο κλίμα., όμως άσχημα εντύπωση έκανε και το ότι ο δήμαρχος δεν πήρε, για μία ακόμα φορά, θέση, υπερασπιζόμενος τους συνεργάτες του.

Η θέσης της Πρωτοβουλίας για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας
«Κουτσομπολιά, ψέματα και συμφέροντα»
Η βραδιά ολοκληρώθηκε χωρίς να παρθούν κάποιες αποφάσεις, ή να τεθούν χρονοδιαγράμματα ενεργειών από εδώ και στο εξής, αφήνοντας και πάλι όλα τα σενάρια ανοιχτά. Ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στη σκέψη κορυφαίων στελεχών της ομάδας είναι γεγονός, παράμετρος που ο ηγετικός πυρήνας της Πρωτοβουλίας μετρά μέρα με τη μέρα. Ο απόηχος, βέβαια, των παραπάνω, δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητος, καθώς μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στην ομάδα. Έτσι λοιπόν το γραφείο τύπου της παράταξης εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η ομάδα προχωρά ενωμένη, με στόχο τη διεύρυνση, και κόντρα στα «ιδιαίτερα συμφέροντα» της περιοχής που θέλουν τη διάσπασή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κουτσομπολιά, ψέματα και συμφέροντα
Υπάρχουν και αυτοί. Οι νοσταλγοί της απραξίας και των «ιδιαίτερων» συμφερόντων στον δήμο Ναυπακτίας που δεν μπορούν να «καταπιούν» την συνέχιση της κοινής αυτοδιοικητικής πορείας των στελεχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Οργανώνονται και με κουτσομπολιά και ψέματα πιστεύουν πως θα παράξουν το πολιτικό αποτέλεσμα που θέλουν. Πέντε μήνες πριν τις εκλογές, δίνουν το στίγμα τους. Δεν τους βολεύει η συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ναυπακτίας. Δεν έχουν κάτι να πουν.

Έχοντας πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και την σοβαρή συζήτηση γέμισαν το Σαββατοκύριακό μας με κουτσομπολίστικα δημοσιεύματα της πλάκας. Δεν θα τα καταφέρουν όμως να δηλητηριάσουν την συζήτηση για τις τοπικές μας υποθέσεις. Η Ναυπακτία θα τους προσπεράσει.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Τάκη Λουκόπουλο, δικαιώνει το όνομά της. Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία που με την υλοποίηση των έργων που έχει ήδη δρομολογήσει, θα αλλάξει την εικόνα του τόπου μας. Παράλληλα συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αντιμετωπίζοντας τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και δίνοντας την μάχη για το μέλλον της Ναυπακτίας.

Το Σαββατοκύριακο αυτό αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου, με επικεφαλής τον Τάκη Λουκόπουλο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να αντιμετωπίσουν τις καταπτώσεις, την έντονη χιονόπτωση στα ορεινά και να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Ο δήμαρχος ετοιμάζει σημαντικές συναντήσεις, την Δευτέρα 14/1 στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και στελέχη της Γενικής Γραμματείας επενδύσεων του ΕΣΠΑ. Η δημοτική αρχή της Ναυπακτίας δεν αρκείται σε αυτά που έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Βάζει στην ημερήσια διάταξη όλα τα ζητήματα του τόπου μας, μικρά και μεγάλα, διεκδικεί και προτείνει λύσεις.

Τα κουτσομπολιά και τα ψέμματα μένουν στον αφρό για μια δυο μέρες. Το έργο όμως που παρήγαγε η Ενωτική Πρωτοβουλία μένει και θα σφραγίσει το μέλλον του τόπου μας.
Όπως φθάσαμε μέχρι εδώ, θα συνεχίσουμε. Λειτουργώντας πολυσυλλεκτικά και ανεξάρτητα, με πνεύμα συνεργασίας, θα διευρύνουμε κι άλλο την παράταξη, υποδεχόμενοι πολλά νέα στελέχη και συνεργάτες».

Προτεινόμενα άρθρα