Τα… «απορρίμματα» και το πολιτικό φάουλ του Γ. Μπουλέ

Στο πρόσφατο παρελθόν, είχα γράψει ένα σχόλιο για μία φράση που χρησιμοποίησε ο Κώστας Καρακώστας, δείχνοντας προς το Γιάννη Μπουλέ. Τον είχε χαρακτηρίσει ως το «απόλυτο μηδέν», μιλώντας για τη θητεία του, φράση που κατά την άποψή μου δεν μπορεί να σταθεί σε έναν δημόσιο διάλογο, όταν αναφέρεσαι σε έναν πρώην δήμαρχο. Πολύ περισσότερο δε, δεν μπορεί να σταθεί χαρακτηρίζοντας το Γ. Μπουλέ, επειδή όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί του, δεν μπορεί παρά να του αναγνωριστεί ότι είναι πάντα ευγενής, ακόμα κι όταν ανεβαίνουν οι τόνοι.

Θυμήθηκα αυτό το σχόλιο, και το επαναφέρω, καθώς στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ χρησιμοποίησε τον όρο «απορρίμματα» αναφερόμενος σε δημοτικούς συμβούλους που φεύγουν από μία παράταξη και που λογικά θα τους πάρει κάποια άλλη. Η βολή, βέβαια εμφανής, και πήγαινε προς την πλευρά Γκίζα, μιας και τα σενάρια να πάνε εκεί αποχωρήσαντες σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας καλά κρατούν. Δεν σας κρύβω πως ξαφνιάστηκα, κι όχι μόνο εγώ μάλλον, στο άκουσμα της λέξης, για την οποία προς τιμήν του ο Τ. Λουκόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του, παρότι πήγαινε σε πρόσωπο-α που φεύγει-ουν από την παράταξή του, όχι και με τον πιο βελούδινο τρόπο. Στη συνέχεια βέβαια ο πρώην δήμαρχος, και αφού τοποθετήθηκε επ’ αυτού ο Θ. Κοτρωνιάς (θα μιλήσουμε σύντομα για τα όσα είπε), επιχείρησε να ανασκευάσει, όχι παίρνοντας τον όρο πίσω, αλλά λέγοντας στην ουσία πως δεν εννοούσε αυτόν, μιας και αυτός δεν έχει διατελέσει πρόεδρος στο ΧΥΤΑ. Τι είπε με λίγα λόγια; Οτι ο χαρακτηρισμός πήγαινε προς τον Χρ. Σαλαμούρα.

 Με εξέπληξε μία φορά αυτό, λοιπόν, θα με εκπλήξει περισσότερο το να μην επανορθώσει, αν και είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα το κάνει με την πρώτη ευκαιρία. Δικαίωμα στην ατυχή έκφραση όλοι έχουν, αρκεί να ομολογηθεί ως τέτοια…

Υγ: Τον Κ. Καρακώστα τότε τον είχα χαρακτηρίσει «Πολάκη της Πρωτοβουλίας», μιας και φαινόταν πως είχε πάρει το ρόλο του υπουργού σε ένα άτυπο «ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών». Τώρα που το ξανασκέφτομαι και βλέποντας την πορεία του τελευταίου, χωρίς να αναιρώ την ουσία του τότε σχολίου, μάλλον ήμουν κι εγώ υπερβολικός. 

Υγ2: Η συζήτηση που ακολούθησε είχε κι άλλο ενδιαφέρον, για το οποίο θα σας μιλήσουμε αύριο… μείνετε συντονισμένοι…

Προτεινόμενα άρθρα