Τελικά, μπορεί να πληρώσουμε το «πανωπροίκι» της αποχέτευσης;

Οι εκδηλώσεις με τις πρωτοχρονιάτικες βασιλόπιτες έχουν σχεδόν πάντα τα παραλειπόμενά τους, καθώς κυρίως στα πηγαδάκια λέγονται τα καλύτερα. Σε εκείνη των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ όμως, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ειπώθηκαν ωραία και από μικροφώνου, καθώς δεν έλειψαν οι «βολές» από τους ομιλούντες.

Με νόημα οι τοποθετήσεις αρκετών, όπως του Τ. Λουκόπουλου για το τι παρέλαβε από τους προκατόχου του στην επιχείρηση του δήμου, με το Γ. Μπουλέ όμως να μη σηκώνει το γάντι, όπως και εκείνη του Γ. Γούλα, καθώς όλοι μίλησαν για το στόχο του καθαρού νερού, ενώ εκείνος και για τις «καθαρές αποφάσεις» που θα πρέπει να παίρνονται.

Στα αξιοσημείωτα του απογεύματος και η αναφορά του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για το περιβόητο πανωπροίκι της ΔΕΥΑΝ, στο έργο της αποχέτευσης, για το οποίο είπε πως επί θητείας του κατορθώθηκε να μην πληρωθεί, αφήνοντας όμως για πρώτη φορά ανοιχτό, σε δικά του λεγόμενα, το ενδεχόμενο αυτό να πάρει σάρκα και οστά στο μέλλον μέσω δικαστικής απόφασης. Ο πρώην δήμαρχος, βέβαια, ορθά σημείωσε πως ο δήμος πλέον με την απόφαση του υπουργού έχει έναν σημαντικό σύμμαχο στις διεκδικήσεις του, σε κάθε περίπτωση όμως το ότι άφησε πρώτη φορά την πόρτα ανοιχτή και σε ένα άλλο σενάριο, το κακό για τη ΔΕΥΑΝ, ίσως να λέει κάτι.

Μπορεί και τίποτα βέβαια, και να ήταν μία λάθος διατύπωση, γι’ αυτό περιμένω με ενδιαφέρον την όποια μελλοντική αναφορά επί του θέματος. Γιατί αν δεν είναι από λάθος, τότε η απόσταση που διανύσαμε από το ότι «αποτινάξαμε το πανωπροίκι», τον Μάιο του 2019, μέχρι το ότι «μπορεί να το πληρώσουμε στο μέλλον», του Φεβρουαρίου του 2020, δεν είναι και μικρή.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα