Τι «έβγαλε» η διαπαραταξιακή για δημοτικά τέλη και βοθροφόρο

Πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, στο δημαρχείο της Ναυπάκτου, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των παρατάξεων προκειμένου να συζητηθεί από κοινού τόσο το τέλος χρήσης του βοθροφόρου, όσο και τα δημοτικά τέλη που θα ισχύσουν για το 2020. Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της απόφασης που πήρε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αναβάλλοντας την ψήφιση των δυο θεμάτων, μήπως και βρεθεί τρόπος ώστε οι εισηγήσεις της υπηρεσίας για αυξήσεις και στις δύο περιπτώσεις, που πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, άρα έγιναν σε πρώτη φάση δεκτές από τη δημοτική αρχή, δεν πάνε μέχρι τέλους.
Η κάθε παράταξη προσήλθε στη συνάντηση με δική της ατζέντα, λένε οι πληροφορίες μου, όλες της αντιπολίτευσης όμως με στόχο τη μη αύξηση των τελών, ή κάποιες από αυτές έστω τη μικρότερη δυνατή όπου δεν είναι ανέφικτή η παραμονή στα σημερινά δεδομένα.
Εν αναμονή του τι θα επεξεργαστεί πλέον η δημοτική αρχή, και οι τρεις παρατάξεις που την απαρτίζουν, φαίνεται πως στην επόμενη συνεδρίαση, οπότε και θα έρθουν τα δύο θέματα προς ψήφιση, θα γίνει προσπάθεια να μην ακολουθηθεί ο «σκληρός» αρχικός δρόμος που είχε επιλεγεί, βάσει και των εισηγήσεων της υπηρεσίας. Το μέχρι που μπορεί να μπει μαχαίρι στις αυξήσεις δεν το γνωρίζω, γνωρίζω όμως ότι εν τέλει θα μπει. Έχει σημασία το πόσο; Έχει, και θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες από σήμερα.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα