Το ατόπημα του δήμου στη σειρά των γεγονότων για το νέο δημαρχείο

Είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει τη διαδικασία του νέου δημαρχείου στην περιοχή του Σκα, και έχοντας εξασφαλίσει την πλειοψηφία μέσω των παρατάξεων που αποτελούν τη συνδιοίκηση του δήμου το θέμα έχει ήδη προχωρήσει αρκετά. Θεμιτό, είναι επιλογή της, κι αν το προχωρήσει θα κριθεί γι’ αυτό ανάλογα με την κρίση του καθενός μας, κατ’ άλλους θετικά, κατ’ άλλους αρνητικά, κατ’ άλλους χωρίς να βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον.

Όμως… υπάρχει κάτι στη διαδικασία που είναι λάθος, είναι βασικά και θεσμικό ατόπημα το οποίο στο δήμο όφειλαν να το έχουν αποφύγει. Αναφέρομαι στο ότι ο δήμος μπήκε στη διαδικασία να ξοδέψει χρήματα από τα αντισταθμιστικά των ανεμογεννητριών για τις έως σήμερα προμελέτες, οι οποίες μπορεί να εφαρμοστούν μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού κουμπώνουν πάνω στο κολυμβητήριο, χωρίς πριν να έχει παρθεί η πρώτη και πιο σημαντική απόφαση. Χωρίς δηλαδή να έχει αποφασιστεί η χωροθέτηση του νέου δημαρχείου στην περιοχή.

Η παράμετρος μπορεί να φαντάζει τυπική, όμως ταυτόχρονα είναι και πέρα για πέρα ουσιαστική. Και είναι ουσιαστική αφενός γιατί, μία τέτοια σημαντική απόφαση έχει ως αφετηρία την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, αφετέρου δε, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί και ότι το σχέδιο είναι εφικτό να αναπτυχθεί (περνώντας από τις χρήσεις γης κλπ) για να πει ακολούθως ο δήμος βγάζω χρήματα από το ταμείο μου για να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο, που είναι η διαδικασία εκπόνησης των (προ)μελετών. Διότι, τι θα συμβεί εάν τελικά για τον όποιο λόγο το ζήτημα «κολλήσει» κάπου και η επιλογή δημαρχείο στο Σκα δεν είναι υλοποιήσιμη;

Με τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι στην πόλη, και τον τρόπο με τον οποίο ψάχνουν το θέμα, προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να εμφανιστούν «εμπόδια», τα οποία αν όλα είχαν γίνει με τη σωστή σειρά, τότε σίγουρα θα είχαν αποφευχθεί.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα