Το λύκειο Ευπαλίου στον τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής

Το λύκειο του Ευπαλίου παίρνει μέρος στο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και θα δώσει το παρών στον τελικό που θα γίνει στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου. Τα παιδιά της ομάδας αναφέρουν:

«Είμαστε η ομάδα Ρομποτικής του ΓΕ.Λ. Ευπαλίου Φωκίδας. Η Ιωάννα Σαλιάι, η Μαρία Παπασούλη, ο Παύλος Μπρατσάι, η Παρασκευή Σαμπανάι, ο Μάριος Ανδρεόπουλος και ο Παναγιώτης Ανδρεόπουλος. Ξεκινήσαμε με τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου μας κ. Γιώργο Πασχάλη να ασχολούμαστε με την Ρομποτική την φετινή σχολική χρονιά.

Στις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος οι μεταφορές θα γίνονται αυτόματα. Στα πλαίσια αυτά φτιάξαμε ένα ρομπότ που το χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε αντικείμενα ή μικρά δέματα από το ένα σημείο σε ένα άλλο.

Για τον έλεγχο του ρομπότ δημιουργήσαμε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα AppInventor. Ο χειρισμός του ρομπότ γίνεται από το κινητό. Η σύνδεση του κινητού και του ρομπότ πραγματοποιείται με bluetooth.

Συμμετείχαμε στον διαγωνισμό Ρομποτικής στα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και στην Πάτρα στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας στις 16 Φεβρουαρίου 2019.

Ακούσαμε προσεχτικά τις παρατηρήσεις των κριτών και σύμφωνα με τις υποδείξεις τους βελτιώσαμε τον σχεδιασμό του ρομπότ έτσι ώστε να έχει καλύτερη ευστάθεια και μεταφέραμε τους αισθητήρες  σε κατάλληλες θέσεις για να τους προσθέσουμε περισσότερη λειτουργικότητα.

Προετοιμαζόμαστε για τον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του διαγωνισμού. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε !!!»

Προτεινόμενα άρθρα