Το μέτρημα… και το θαύμα

Την Παρασκευή το βράδυ ήταν προγραμματισμένα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο στενοπάζαρο της Ναυπάκτου, κάνοντας και η συγκεκριμένη παράταξη την επίσημη έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας. Το περίεργο της υπόθεσης, όπως σχολίασαν σχεδόν όλοι, είναι γιατί επέλεξε να τα κάνει την ίδια στιγμή με εκείνα της ΑΔΚΝ, για το δικό της εκλογικό κέντρο, αφού μάλιστα η παράταξη του Γ. Μπουλέ έχει εκδώσει πρόσκληση πολλές μέρες πριν. Απάντηση στο ερώτημα δεν έχω, αλλά όπως επίσης σχολίασαν σχεδόν όλοι φαίνεται σαν να θέλει η παράταξη του Τ. Λουκόπουλου να συγκριθεί στην παρούσα φάση με εκείνη της μείζονος μειοψηφίας, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο και ένα μήνυμα για τη δυναμική της στην κοινωνία.
Επειδή μου το έθεσαν αρκετοί το θέμα, ένας καλός φίλος από την Παράταξη του Ντ. Τσουκαλά, σχολιάζοντας την παραπάνω ανάγνωση, μου είπε πως η Πρωτοβουλία, βλέποντας το Γ. Μπουλέ ως αντίπαλό της, κάνει ένα μεγάλο λάθος. «Εμείς τη βάζουμε στη Ναύπακτο, απ’ έξω μέσα, αρκετά πίσω», μου παρατήρησε με νόημα, τονίζοντας πως στις έξω περιοχές της πόλης, όπου η αρίθμηση είναι (;) προσεγγίσιμη  η σημερινή πλειοψηφία (;) του δήμου έρχεται τέταρτη σε δυνάμεις.  Με το συγκεκριμένο, όμως, διαφώνησε ένας άλλος συνομιλητής, από την παράταξη του Α. Κοτσανά αυτή τη φορά, ο οποίος μου είπε ότι και η δική τους παράταξη «βάζει πίσω το δήμαρχο απ’ έξω μέσα», εννοώντας με λίγα λόγια ότι ο Τ. Λουκόπουλος είναι πέμπτος στην κατάταξη, στις εκτός της Ναυπάκτου περιοχές. Δεν έχω μιλήσει με την παράταξη του Γ. Γούλα, του Γ. Νταουσάνη και της Ντ. Μπούρη-Δούρου για το θέμα, για να είμαι ειλικρινής, καθώς με τρομάζει η ιδέα του τι μπορεί να μου πουν κι αυτοί.
Τα παραπάνω, για να πω κι αυτό, δεν αγγίζουν την Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς άνθρωπός της προ λίγου καιρού μου είχε πει ότι η παράταξη στον παλιό Καποδιστριακό δήμο είναι με διαφορά πρώτη. Μάλιστα μου είχε πει πως έχει παραπάνω από 4.000 (!!!) ψήφους, στο σύνολο να τονίσω εδώ των 12.000 της ενότητας.
Επίσης, γι’ αυτούς που γνωρίζουν, θαυματουργός είναι και ο Άγιος Πολύκαρπος…
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα