Το μήνυμα του ανασχηματισμού ή των… καθόλου αλλαγών

Γράφοντας πριν από δύο εβδομάδες  για τα τρία σενάρια που έχει μπροστά του ο δήμαρχος Ναυπακτίας, σχετικά με τον ανασχηματισμό, πρέπει να πω ότι κάποια ή κάποιο από αυτά δεν έχει πιθανότητες, ενώ κάποια άλλα μάλλον αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο πιθανά.

Να θυμίσω, ότι αναφέρθηκα στο σενάριο όπου θα γίνει ένας σαρωτικός ανασχηματισμός, σε εκείνο που προβλέπονται 2-3 αλλαγές στις αντιδημαρχίες, με τη μία στην ουσία να συμπαρασύρει και τις επόμενες, καθώς και σε εκείνο που αφήνει τις θέσεις ως έχουν σήμερα.

Στην κατηγορία του αουτσάιντερ θα έβαζα δίχως δεύτερη σκέψη το πρώτο. Φαντάζει όχι απλά απίθανό, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, ο δήμαρχος να μπει στη διαδικασία να αλλάξει συθέμελα τους ρόλους, καθώς κάτι τέτοιο, όπως έγραφα, μάλλον θα φέρει μαζί και ένα σύνολο δυσλειτουργιών, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα, παρά δίνοντας πόντους όπως είναι ο στόχος σε κάθε ανασχηματισμό.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι ποιο από τα άλλα δύο θα προκριθεί, θυμίζοντας εδώ ότι σε εκείνο των μερικών αλλαγών, η σκέψη που υπάρχει είναι να μετακινηθεί ο Σ. Παπαβασιλείου στην Τεχνική Υπηρεσία, τη θέση του στον τομέα Οικονομικών να πάρει ο Γ. Παπαϊωαννίδης και τέλος στο διοικητικών υπηρεσιών να πάει ο Ζ. Χοχτούλας.

Μεταξύ αυτού και του… καμία αλλαγή στις αντιδημαρχίες, προσωπικά δεν έχω πληροφόρηση για το εάν κάποιο παίζει πιο δυνατά. Έχω την αίσθηση, από συμφραζόμενα κυρίως, ότι μάλλον είναι εξίσου πιθανά, αν όμως έπρεπε ντε και καλά να επιλέξω ένα, αυτή τη στιγμή θα επέλεγα εκείνο που δεν προβλέπει ανακατατάξεις. Επαναλαμβάνω εδώ, ότι αυτό δεν προκύπτει από κάποια πληροφορία, αλλά από την αίσθηση που μου αφήνει η φιλοσοφία με την οποία δείχνει να θέλει να κινηθεί ο δήμαρχος, ζυγίζοντας πολλούς παράγοντες.

Στην κατάληξη του ρεπορτάζ, έγραφα, ότι η όποια επιλογή, θα είναι και ένα μήνυμα τόσο για το πως ο ίδιος ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται την πορεία της ομάδας έως σήμερα, σε επίπεδο απόδοσης, όσο και στο πως φυσικά θα επιλέξει διοικητικά να μπει στο δεύτερο και πιο κρίσιμο μισό της θητείας.

Και εδώ θα κάνω μία παρατήρηση. Η επιλογή της καμίας αλλαγής, προφανώς, μεταξύ άλλων, συνεπάγεται και ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την έως σήμερα απόδοση των στελεχών του στις θέσεις που κατέχουν. Αυτό θα πει επί της ουσίας προς την κοινωνία. Αν αυτό πιστεύει, δικαίωμά του να το πράξει, μόνο που μάλλον δεν θα είναι σε απόλυτη σύμπνοια και με την άποψη… της κοινωνίας.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Recommended Posts