Το μήνυμα του προέδρου του Ευπαλίου και οι εντολές του δημάρχου

“Έχουμε πάρει σαφείς οδηγίες από το Δήμαρχο όλοι οι πρόεδροι των χωριών να συμβάλουμε και εμείς από τη μεριά μας στην τήρηση των μέτρων. Η αστυνομία κάνει βόλτες με το μεγάφωνο και κάνει συστάσεις”, αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΤΚ Ευπαλίου. “Όσοι μένουν στην Αθήνα ή στις μεγαλουπόλεις το να πάνε το Σαββατοκύριακο στο χωριό δεν ήταν παράνομο. Το να αντιμετωπιστούν ως εισβολείς από τους ντόπιους είναι μεγάλο λάθος”, προσθέτει ο Κώστας Τσιούστας.

Και συνεχίζει:

Αυτό που συνιστώ είναι να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Νομίζω ότι είναι καταρχήν το απαραίτητο συστατικό για να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Στο Ευπάλιο τα πράγματα δείχνουν ελεγχόμενα. Ο κόσμος στο μεγαλύτερο του ποσοστό έχει σεβαστεί τους περιορισμούς και τηρεί τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει επιβάλει.Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι απείθαρχοι οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με ντόπιους και επισκέπτες. Είναι οι γνωστοι θεριακλήδες οι οποίοι δεν έχει σημασία αν ζουν στην Αθήνα ή στο χωριό. Η απαξιωτική συμπεριφορά τους απέναντι στο γενικό σύνολο είναι ίδια.Το λέω γιατί το ζω καθημερινά στην προσπάθεια που κάνω και από τη δικιά μου μεριά στο να καταλάβει ο κόσμος την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο καθένας έχει τη δικιά του ευθύνη για ότι συμβαίνει. Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι στο Ευπάλιο δεν είδα να κυκλοφορούν περισσότεροι Αθηναίοι από τους ντόπιους. Είναι μεγάλο λάθος να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και το ποιος έχει δικαίωμα να είναι αυτές τις μέρες στο χωριό και ποιος όχι .Δεν θα γίνω ποτέ μισάνθρωπος και ρατσιστής δεν χρειαζόμαστε εχθρότητες, λογική χρειαζόμαστε.

Έχουμε υποχρέωση όλοι να μείνουμε σπίτι και αυτό πρέπει να κάνουμε. Προσωπικά θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί. Αλλά θα είμαι και αυστηρός με όποιον χρειαστεί επίσης. Το τηλέφωνό μου είναι το 694 5345 240 για όποιον κρίνει ότι είναι χρήσιμο.

Υπομονή υπακοή για να ξαναβρεθούμε πάλι μαζί. Μένουμε σπίτι”.

Προτεινόμενα άρθρα