Το Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών έχει μέλλον (φωτο)

Κάθε χρόνο και καλύτερο αποδεικνύεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών, που για πέμπτη συνεχή φορά πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου, στην Ναύπακτο, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και τη συμμετοχή της Α’ ΕΛΜΕ.

Περισσότεροι από 250 μαθητές και 40 υπεύθυνοι καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχαν κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα των δεκάδων συμμαθητών, συναδέλφων καθηγητών και γονέων που είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν από κοντά.  Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως το Φεστιβάλ έχει μέλλον και μπορεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για τη μαθητική κοινότητα όχι μόνο του Νομού, αλλά και ευρύτερα.  Μόνο ως άκρως ενθαρρυντικός προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο έχει αγκαλιαστεί από την πρώτη στιγμή ο θεσμός, ενώ και η ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. 

Ιδιαίτερη στιγμή για το Φεστιβάλ η μουσική παρέμβαση του Μουσικού Συνόλου Πνευστών Οργάνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.  Υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Δημήτρη Τσιαντά ακούστηκαν αγαπημένοι ρυθμοί latin όπως το Mambo No5, Let’s get loud, Snooth Havana, La Bamba και Money, Money, Money.

Σημειώνεται ότι, το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και στο σύνολό τους οι μαθητές επιβραβεύονται για τη συμμετοχή τους.

Παρόντες εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας ο Προϊστάμενος Χρήστος Καζαντζής, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Σιαμαντάς, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, διευθυντές και εκπρόσωποι των Γυμνασίων και Λυκείων της Αιτωλοακαρνανίας. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ένας από τους ανθρώπους που έχει στηρίξει όσο λίγοι στο οργανωτικό κομμάτι το φεστιβάλ στη πέρασμα των χρόνων είναι ο Ναυπάκτιος εκπαιδευτικός Μιχάλης Χαντζής.

Προτεινόμενα άρθρα