Το νέο cd του Ναυπάκτιου Γ. Ταμπάκη ένα από τα καλύτερα τζαζ διεθνώς για τον Ιούνιο

Το 7ο κατά σειρά cd του Ναυπάκτιου κιθαρίστα/συνθέτη Γιώργου Ταμπάκη με τίτλο «Dual Nature» (έκδοση 15/6/2020 –  Ekfrassis productions), διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα τζαζ cd διεθνώς για τον Ιούνιο 2020 από την πλατφόρμα Bandcamp.

Το Dual Nature είναι το αποτέλεσμα της νέας του συνεργασίας με τη διακεκριμένη γερμανίδα κλαρινετιστα Rebecca Trescher (κλαρινέτο & μπάσο κλαρινέτο). Αποτελούμενο από 7 συνθέσεις του Γιώργου με αισθητικό προσανατολισμό την σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική με τζαζ και ελληνικά στοιχεία, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαίων δημοσιογράφων, ενώ συχνά  κομμάτια του cd συμπεριλαμβάνονται στα playlists ραδιοφωνικών σταθμών διαφόρων χωρών.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η ένταξή του στην παγκόσμια εφαρμογή Shazam (Αύγουστος) και η προσθήκη του στο παγκόσμιας φήμης αμερικάνικο τζαζ περιοδικό Downbeat, ως προτεινόμενο (Σεπτέμβριος).

Σελίδες Facebook :

https://www.facebook.com/Giorgos-Tabakis-Rebecca-Trescher-duo-101323638297455/

https://www.facebook.com/GiorgosTabakisGuitar/

The best jazz on Bandcamp

https://daily.bandcamp.com/best-jazz/the-best-jazz-on-bandcamp-june-2020?utm_source=notification

Το Dual Nature μπορείτε να το ακούσετε και να το προμηθευτείτε εδώ:

https://giorgostabakis.bandcamp.com/album/dual-nature

Ποιος είναι ο Γιώργος Ταμπάκης

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Ταμπάκης (1980 Αθήνα) θεωρείται ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς μουσικούς της γενιάς του όσον αφορά την Ευρωπαϊκή τζαζ μουσική σκηνή. Το 2015 η εταιρία Godin guitars του έκανε endorsement με το μοντέλο multiac grand concert 7sa, την πρώτη της 7χορδη ηλεκτροκλασσική κιθάρα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 7 cd του για σόλο 7χορδη κιθάρα και μικρά μουσικά σχήματα με πιο πρόσφατα το Light Vibrations (2018 AuxMusic) και Colored Minds (2018 FM Records), συνεργαζόμενος – μεταξύ άλλων – με τον Τάκη Πατερέλη και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον του για το καλλιτεχνικό φάσμα της σύγχρονης δημιουργικής μουσικής τον οδηγεί στη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και τη ζωντανή παρουσίαση μουσικής σε παραστάσεις και πρότζεκτ για σύγχρονο χορό και πειραματικό Θέατρο, ντοκιμαντέρ, ταινίες βωβού κινηματογράφου και action painting. Έχει συμμετάσχει στη δημιουργία αρκετών μουσικών σχημάτων συνεργαζόμενος με μερικούς από τους πιο εκλεκτούς μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Η πρόσφατη ενδιαφέρουσα συνεργασία του είναι το ντουέτο με τη γερμανίδα κλαρινετίστα Rebecca Trescher, το οποίο λειτουργεί ως μια νέα πηγή έμπνευσης και ένα έναυσμα για περαιτέρω καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Dual Nature Giorgos Tabakis Rebecca Trescher Duo

Ο Έλληνας κιθαρίστας Γιώργος Ταμπάκης και η γερμανίδα κλαρινέτιστρια Ρεμπέκα Τρέσερ ενώνουν την κοινή τους αισθητική και τις μουσικές του αναζητήσεις σε ένα διεθνές ντουέτο με τη δική του ξεχωριστή γλώσσα και εκφραστικότητα. Έχοντας ως βάση την πολυπολιτισμική συνεργασία, οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν πρωτότυπες συνθέσεις για κλαρινέτο/μπάσο κλαρινέτο και επτάχορδη κιθάρα με καινοτόμα θέματα και αυτοσχεδιασμούς που συνδυάζουν τη σύγχρονη κλασική μουσική και την ευρωπαϊκή τζαζ με στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση. Ένα ακρόαμα που πηγάζει από τον αυθορμητισμό και την εσωτερικότητα της μουσικής δημιουργίας, οδηγώντας σε ενα αβίαστο μουσικό αποτέλεσμα.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, μετά από την πρόσκληση του Γιώργου Ταμπάκη και τον ερχομό της Rebecca στην Αθήνα. Οι δυο τους δούλεψαν πάνω σε συνθέσεις του Γιώργου, εμφανίστηκαν ζωντανά στο Beton7 στα πλαίσια του Ithaca – path to music τον Δεκέμβριο του 2018 και η επιτυχία αυτών των εμφανίσεων, τους οδήγησε στην συνέχιση της συνεργασίας τους, σε κάποιες ακόμη ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και τελικά στην ηχογράφηση του άλμπουμ «Dual Nature» υπό την τεχνική επίβλεψη του Γιώτη Παρασκευαϊδη. Δυο καλλιτέχνες-αναζητητές της έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού, σε μια συνάντηση που προοιωνίζει ένα φωτεινό μέλλον!

Rebecca Trescher Clarinet & Bass Clarinet

Γιώργος Ταμπάκης 7χορδη κιθάρα & συνθέσεις

 

Προτεινόμενα άρθρα