Το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της δημοτικής αρχής έως σήμερα

Δεν είναι εύκολη η απόφαση, την οποία καλείται να λάβει ο δήμος Ναυπακτίας αναφορικά με το έργου του καταφυγίου. Αυτή τη στιγμή, όπως δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία, μάλλον προσανατολίζεται στο να βάλει φρένο στο εν λόγω έργο, προχωρώντας και ψάχνοντας την περίπτωση μίας άλλης λιμενικής παρέμβασης.

Όπως έγινε γνωστό, με τον πλέον επίσημο τρόπο στο συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, το σχέδιο που εξετάζεται είναι η κατασκευή ενός αγκυροβολίου στην περιοχή της Βαριάς, απορροφώντας αυτό τα χρήματα από το πρόγραμμα interreg που είναι εξασφαλισμένα.

Όπως έχουμε επαναλάβει από καιρό, παραθέτοντας τα δεδομένα του ζητήματος συνολικά, όποια κι αν είναι η απόφαση, συνέχιση του καταφυγίου δηλαδή ή νέο πλάνο για τη Βαριά, το ρίσκο θα είναι στοιχείο αυτής. Η δημοτική αρχή, που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι θα κληθεί να το πάρει, ελπίζοντας πως θα πράξει το σωστό κυρίως για τον τόπο, αλλά και για την ίδια δευτερευόντως.

Αν τα πεζοδρόμια ήταν ένα πρώτο crash test, αυτό νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό έως σήμερα σταυροδρόμι της. Αυτή, μάλλον, είναι και η πιο… πολιτική της απόφαση πέντε και κάτι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα