Το ρόλο σου τον διεκδικείς κάτι που κάνει η Κοινότητα της Ναυπάκτου

Τα τοπικά συμβούλιο έχουν περιορισμένο ρόλο, κι αυτό δεν είναι σημερινή διαπίστωση. Ο νομοθέτης έχει «φροντίσει» να τους ροκανίσει τις ουσιαστικές παρεμβάσεις, περιορίζοντας στο ελάχιστον το ρόλο τους σε όσα συμβαίνουν στον τόπο τους.

Παρότι και στα μέρη κατά καιρούς έχουμε ακούσει εξαγγελίες για «μικρούς δήμους», εστιάζοντας στο τοπικό της Ναυπάκτου, που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης, ως προς το δημοκρατικότερο, η πράξη έδειξε ότι τα λόγια απέχουν κατά πολύ από αυτές.

Όμως… υπάρχει και ένα όμως εδώ και το τοπικό της Ναυπάκτου, στην παρούσα θητεία, με την έως σήμερα στάση του, αποδεικνύει πως εάν θέλεις, ακόμα κι αν σου έχουν κομμένα τα φτερά κάτι μπορείς να κάνεις, για αρχή τουλάχιστον διεκδικώντας ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινότητα της Ναυπάκτου σε κάθε της πλέον συνεδρίαση έχει ένα ή περισσότερα θέματα όπου παίρνει πρωτοβουλίες για να τα αναδείξει, κάνοντας στη συνέχεια προτάσεις επί αυτών στο δήμο, δηλαδή στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό δεν συνέβη σχεδόν πότε κατά τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες, ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής οι αποφασίζοντες συμμετέχοντες κρύβονταν πίσω από την ανυπαρξία αποφασιστικού ρόλου, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, και παίρνοντας ουσιαστικό τη διακοσμητικό τους θέση στο βήμα των κατά τα άλλα εκπροσώπων μας. Σε αυτό, βέβαια, συνετέλεσε και το ότι κατά την άποψή τους, κατά βάση, η δημοτική αρχή τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια, αφού (οι αποφασίζοντες θυμίζω) υπήρξαν μέλη του ίδιου σώματος, βλέπε πχ την προηγούμενη θητεία.

Το νυν τοπικό όμως, ήρθε να αλλάξει αυτή την κατάσταση, και δείχνει τόσο η πρόεδρός του, Μυρτώ Κιμινουλάκη, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, πως έχουν όρεξη να κάνουν παρεμβάσεις, να διεκδικήσουν ρόλο, και να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά τον τόπο, με τις μικρές ομολογουμένως δυνάμεις που έχουν, τις οποίες όμως θέτουν σε κίνηση συνεχώς. Μπράβο τους και να συνεχίσουν έτσι.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα