Το Σαββατοκύριακο ο 2ος κύκλος των σεμιναρίων στη Ναύπακτο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ και την Α ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΑΣ διοργανώνει σειρά σεμιναρίων με θέμα τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την πρόληψη τους.

Τα σεμινάρια γίνονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές /θεραπευτές της δομής απεξάρτησης 18 άνω και θα είναι με την μέθοδο της βιωματικής εκπαίδευσης ( δηλ της συμμετοχής όσων θα τα παρακολουθήσουν). Ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Ναυπακτία στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Ο γενικός τίτλος των σεμιναρίων είναι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΛΗΨΗ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» και η επί μέρους θεματολογία αφορά τις εξαρτήσεις και τις προληπτικές κινήσεις που χρειάζονται, τον ρόλο της οικογένειας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, την σχέση των εφήβων με τις εξαρτήσεις ,το πώς η επαφή με την τέχνη μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση, το που θα μπορούμε να απευθυνθούμε για βοήθεια.

Τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι .Είτε είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι (γονείς /συγγενείς/φίλοι εξαρτημένων ατόμων ), είτε εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, νοσηλευτές, γιατροί κλπ επαγγελματίες υγείας , και γενικά όσοι ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις σχετικές με το θέμα (ειδικά σε ότι αφορά την πρόληψη )

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ και ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Για όσους ενδιαφέρονται θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Προτεινόμενα άρθρα