Το τοπικό της Ναυπάκτου βγαίνει στις γειτονιές της πόλης

Σειρά προτάσεων από το τοπικό συμβούλιο της Ναυπάκτου

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας της Ναυπάκτου, για πρώτη φορά μετά το τέλος χρήσης της αίθουσας του Ξενία λόγω εργασιών, στο κεντρικό δημαρχείο της πόλης.

Το συμβούλιο πέραν των τυπικών θεμάτων που υπάρχουν, πχ την έκφραση γνώμης για την εισήγηση της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά την τέλεση του καρναβαλιού, είχε στην ατζέντα του και μία σειρά από ζητήματα που οι σύμβουλοι του τοπικού της Ναυπάκτου επιθυμούν να δρομολογήσουν, διεκδικώντας στην ουσία έναν πιο ενεργό ρόλο στα της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα στις προτάσεις τους συμπεριλαμβάνεται η δενδροφύτευση σε σημεία της πόλης, για αρχή στα προαύλια των σχολείων, μέριμνα για την ολοήμερη απασχόληση παιδιών τους θερινούς μήνες, το βάψιμο των τσιμεντένιων παγκακίων,των  κουτιών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, καθώς και η συντήρηση – επισκευή Ιστιοπλοϊκού Ομίλου. Ακόμα, μετά από πρόταση του Γ. Τούμπανου το συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει από το δήμο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, πρόβλεψη που υπάρχει νόμο, με την απόφαση να λαμβάνεται σε επόμενη συνεδρίαση.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ημερήσιας διάταξης, συμφωνήθηκε η διοργάνωση συναντήσεων σε γειτονίες της πόλης, όπου θα γίνει και ενημέρωση που τις αφορά, ενώ οι κάτοικοί τους θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν και τα προβλήματα που τους απασχολούν κυρίως σε επίπεδο καθημερινότητας. Πρόκειται για ιδέα που έγινε δεκτή από όλους τους παριστάμενους με θετική διάθεση, και η οποία θα πρέπει να τονιστεί πως δεν έχει σχέση με τη γενική συνέλευση, την οποία η κοινότητα οφείλει να κάνει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο πριν την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου, για την προσκόμιση των δικών της προτάσεων. Σκοπός της κοινότητας είναι αυτές οι συναντήσεις να γίνουν σε όλο το μήκος και πλάτος της πόλης, ακούγοντας από κοντά την άποψη των πολιτών για θέματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργίας της.

 

 

 

 

Προτεινόμενα άρθρα