Τρία χωριά ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κοινές δράσεις από Αμπελακιώτισσα, Ελευθέριανη και Πόδο

Μια πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της Ναυπακτίας, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτόν καιρό, καθώς οι Πρόεδροι των κοινοτήτων και οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων τριών χωριών με μεγάλη ιστορία, της Αμπελακιώτισσας, της Ελευθέριανης και του Πόδου, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις για το καλό τον χωριών τους και της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικότερα η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να σχεδιαστούν από κοινού Πολιτιστικές δράσεις, καθώς και δράσεις τουριστικού χαρακτήρα με σκοπό την ανάδειξη του τόπου και του πολιτισμού του. Επιπλέον, σκοπός αυτής της κίνησης είναι η διεκδίκηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα και έργων υποδομής όπως δρόμοι, μονοπάτια, ξενώνες κ.τ.λ. «Ευχόμαστε η Περιφέρεια και ο Δήμος να σταθούν αρωγοί στην συλλογική αυτή προσπάθεια», ανέφερε η ανακοίνωση που από κοινού εξέδωσαν τα τρία χωριά.

Τους ένωσε ο δρόμος

Η «ε» ψάχνοντας λίγο περισσότερο αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πληροφορήθηκε πως αφορμή της είναι ο δασικός δρόμος που συνδέει τα τρία χωριά, και που εδώ και χρόνια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Με την εργολαβία του, όπως μας είπαν, να έχει περάσει από σαράντα κύματα, τρέφουν οι άνθρωποι της περιοχής την ελπίδα μήπως αυτή που αναμένεται να ξεκινήσει τώρα φτάσει στο τέλος της, έχοντας όμως ως στόχο ακολούθως να υπάρξει και συνέχεια από την Περιφέρεια με την ασφαλτόστρωσή του.

Από τη στιγμή λοιπόν που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για το θέμα αυτό, προκειμένου να πιέσουν για την εξεύρεση λύσης, δεν άργησε να έρθει και η ιδέα των κοινών δράσεων, η οποία αγκαλιάστηκε από όλους. Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις που υπάρχουν στα σχέδια είναι η διοργάνωση από κοινού χορών, ανταμωμάτων, διάνοιξη μονοπατιών, αλλά και άλλων δράσεων, πάντα στη λογική της εθελοντικής βάσης και με στόχο την ανάδειξη της περιοχής.

Προτεινόμενα άρθρα