Υπάρχει και ο περιφερειακός για τις μετακινήσεις μας στη Ναύπακτο

Μία ενδιαφέρουσα παράμετρο, για το πώς έχει επηρεάσει το έργο της ανάπλασης τα καταστήματα της πόλης, μας έθεσε επιχειρηματίας του Γριμπόβου σε συζήτηση που είχαμε μαζί του τις τελευταίες ημέρες. Με αφορμή την κίνηση του τριημέρου της αποκριάς η κουβέντα μας, και όπως μας είπε το ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου είχε εμφανώς λιγότερο κόσμο, κυρίως από τους επισκέπτες της μίας ημέρας, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία ήρθε από την άλλη πλευρά, σταματώντας πριν τη συμφόρηση των αυτοκινήτων στο κέντρο.

Κατά την άποψή του, αυτό συμβαίνει πλέον και τις υπόλοιπες ημέρες, στους καθημερινούς ρυθμούς, οδηγώντας σε πτώση την κίνηση των καταστημάτων της συγκεκριμένης παραλίας, κάτι όμως που λογικά αν ισχύει δεν οφείλεται στον ίδιο παράγοντα, αφού το εμπόδιο των έργων, μιας και μιλάμε σε αυτή την περίπτωση για την κίνηση των ντόπιων πελατών, θα μπορούσε να «κόψει» το δρόμο και στους κατοίκους των ανατολικών συνοικιών προς την άλλη πλευρά.

Και μιας και μιλάμε για την κίνηση των οχημάτων, από προσωπική επιλογή και εμπειρία σας μιλάω, αν κάποιος θέλει να διασχίσει κατά μήκος την πόλη, πηγαίνοντας από το ένα της άκρο στο άλλο, χωρίς να κάνει στάση κάπου στο κέντρο, υπάρχει και η επιλογή του περιφερειακού. Με λίγα χιλιόμετρα παραπάνω, αλλά σε πολύ πιο γρήγορο χρόνο, θα φτάσει στον προορισμό του, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Είπαμε χρειάζεται υπομονή, χρειάζεται όμως και να εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές μας, και αυτή του περιφερειακού βολεύει σε αρκετές περιπτώσεις.

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδα «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα