Υπέγραψε ο νέος ανάδοχος για την παραλία Τολοφώνας


Έχει καταντήσει κάτι χειρότερο από το «Γιοφύρι της Άρτας» και αποτελεί ταυτόχρονα μια «μαύρη τρύπα» για την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή. Ο λόγος για το έργο της «προστασίας διαβρωμένων ακτών παραλίας Τολοφώνας», του οποίου η σύμβαση με το νέο ανάδοχο υπογράφηκε πριν από λίγες μέρες, με κόστος 464.082,24 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το amfissaface.gr, αποτελεί ζητούμενο των κατοίκων της παραλίας Τολοφώνας, αλλά και γενικότερα της παραλιακής Δωρίδας, εδώ και χρόνια, εν τούτοις μια σειρά αστοχιών επί της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής (Μπακογιάννη) καθυστέρησαν την εκτέλεσή του στοιχίζοντας σημαντικά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα γυρίζοντας το χρόνο πίσω, τον περασμένο χειμώνα λύθηκε η σύμβαση που ίσχυε με την τότε ανάδοχο εταιρεία, καθώς είχε δώσει μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να καταστεί μειοδότρια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες υλοποίησης του έργου, ενώ μερίδιο στην κατάληξη είχε και η επιλογή του σημείου αμμοληψίας αρκετά μακριά από το πεδίο εκτέλεσης του έργου, γεγονός που ανέβασε το κόστος κατασκευής οδηγώντας την στην έξοδο.
Το θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν υπήρξε εκ νέου διαδικασία δημοπράτησης, στοιχείο που ήταν καθοριστικό στο να υπογραφεί η νέα σύμβαση. Εν τούτοις, αυτό δεν συνεπάγεται πως το έργο θα είναι οπωσδήποτε πλήρως έτοιμο στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι του 2020, όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη φύση και τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του έργου.
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ του amfissaface.gr: «Η συγκεκριμένη παραλία χαρακτηρίζεται από ένα σχεδόν ευθύγραμμο τμήμα μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων. Στα μεγάλα τμήματά της, κατά μήκος της παραλιακής οδού, η χερσαία παραλιακή ζώνη της ακτής έχει παρασυρθεί από τη θάλασσα ενώ όπου υφίσταται δεν υπερβαίνει τα 20μ., με συνέπεια λόγω των κυματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή να έχει υποστεί διάβρωση και να κινδυνεύει με κατάρρευση μεγάλο τμήμα της Επαρχιακής Οδού Παραλίας Τολοφώνας-Ερατεινής.
Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη εδώ και χρόνια, όμως τώρα ήρθε η ώρα της υλοποίησης του έργου. Αν δεν αλλάξει πάλι κάτι, βέβαια, προς το χειρότερο, γιατί η αλήθεια είναι πως σε αυτό το έργο “τα έχουμε δει όλα”…

Προτεινόμενα άρθρα