Υπαρκτό το σενάριο σκληρού Lockdown στη Ναύπακτο λόγω διασποράς

Τα χθεσινά αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ναυπάκτου, όπου σε 118 rapid tests προέκυψαν 7 θετικά (5,93%), έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στους αρμόδιους φορείς. Σε συνδυασμό με το ότι σε καθημερινή βάση από τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ η Ναυπακτία είναι εντός της λίστας των περιοχών, με επιβεβαιωμένα πλέον κρούσματα, η περιοχή έχει μπει σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr υπό στενή παρακολούθηση, όπως και όλος ο νομός Αιτ/νίας, για τον οποίο επίσης υπάρχει προβληματισμός.

Από τις συνολικά 32 μαζικές δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη χώρα, διενεργήθηκαν 4.615 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 70 κρούσματα (1,52%), όταν στη Ναύπακτο ο συγκεκριμένος μέσος όρος ανέβηκε στο 5,93%, με μέση ηλικία των θετικών κρουσμάτων τα 37 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ξεκινήσει κύκλος επαφών του δήμου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ οι έλεγχοι σε σημεία συγκέντρωσης του κόσμου θα γίνουν πιο αυστηροί. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως στο ερώτημα εάν η Ναυπακτία μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να οδηγηθεί σε σκληρό Lockdown, η απάντηση που λάβαμε είναι πως από τη στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν διασπορά τότε τόσο η περιοχή όσο και ο νομός δεν αποκλείεται να μπουν στην κόκκινη ζώνη.

Προτεινόμενα άρθρα