Ψάχνοντας χώρο για τη λαϊκή αγορά στο κέντρο της Ναυπάκτου

Για το εάν θα πρέπει ή όχι να συνεχίσει η λαϊκή αγορά να πραγματοποιείται στο κέντρο της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα κλήθηκε να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, βάζοντας άνω τελεία για την ώρα στο θέμα. Κι αυτό γιατί αποφασίστηκε η σύσταση μίας διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα ερευνήσει το εάν υπάρχουν άλλοι χώροι εντός του κέντρου της πόλης για την πραγματοποίησή της.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του θέματος, ο σημερινός χώρος δεν εξυπηρετεί ούτε τους ανθρώπους της αστυνομίας, αλλά και ούτε τους μικροπωλητές, δημιουργώντας στην ουσία μία κατάσταση η οποία προκαλεί προβλήματα. Στην περίπτωση δε, που εναλλακτικός χώρος δεν βρεθεί, τότε σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και τις διαθέσεις που υπάρχουν, πιο πιθανό φαντάζει να παύσει η λειτουργία της λαϊκής στο κέντρο της Ναυπάκτου, παραμένοντας εναλλάξ ανά εβδομάδα στα δύο τμήματα, δυτικά μπροστά από το ΕΠΑΛ και ανατολικά κατά μήκος του Σκα. 

Συζητώντας για το θέμα θυμήθηκα πως κατά το παρελθόν, επί θητείας του Θ. Παπαθανάση ακόμα, είχαμε συζητήσει για έναν χώρο μόνιμης πραγματοποίησης της λαϊκής στο Σκα, στο βόρειο κομμάτι του όμως, για τον οποίο μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, υπήρχε και μία αντίστοιχη μελέτη. Το πλάνο έλεγε πως εκεί θα γίνονταν και τα παζάρια κάθε χρόνο, με υποδομές μάλιστα μόνιμες που θα στεγάζουν και τις δύο διοργανώσεις, μπορώντας παράλληλα να φιλοξενήσουν και κάποιες εκθέσεις, στην περίπτωση που ο δήμος είχε την πρόθεση να τρέξει αντίστοιχα πρότζεκτ. Έκτοτε, βέβαια, δεν ακούστηκε ξανά κάτι γι’ αυτό, παρότι στο άκουσμά της η ιδέα είχε γίνει δεκτή με θετικά σχόλια.
Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα