Όταν ασκείς κριτική πρέπει και να αναγνωρίζεις

Μπορεί να του καταλογίζουν πολλά, μπορεί να θεωρείται ένας από εκείνους που, θα το πω όπως το λέει ο κόσμος, «πήρε τον Τάκη στο λαιμό του», μπορεί ακόμα, για να μην τρελαθούμε κιόλας, να σηκώνει στις πλάτες του και αμαρτίες άλλων ως ο εύκολος στόχος, όμως για να είμαστε δίκαιοι  μπορεί με το τέλος αυτής της θητείας να λέει ότι το νούμερο ένα θέμα που ανέδειξε στην πολιτική του σταδιοδρομία βρήκε λύση!

Ο Κ. Καρακώστας εμφανίστηκε στα κοινά της περιοχής με θέμα «όπλο» του το πολύπαθο ΞΕΝΙΑ. Με αφορμή τους χειρισμούς της υπόθεσης, επί ημερών Νταουσάνη κυρίως, ο μετέπειτα επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών απέκτησε τη θέση του στο χάρτη των αυτοδιοικητικών της περιοχής, σηκώνοντας πολύ στην ατζέντα των συζητήσεων το άλλοτε στολίδι της πόλης. Τα χρόνια πέρασαν, συνέβησαν πολλά από τότε, και άλλαξαν ακόμα περισσότερα, όμως για τον ίδιο το ΞΕΝΙΑ παρέμεινε στην κορυφή.

Στη διάρκεια της εβδομάδας ο εργολάβος υπέγραψε τη σύμβαση, και σύντομα αναμένεται να μπει στο χώρο για να ξεκινήσει τις εργασίες. Προφανώς βοήθησαν οι συγκυρίες, βλέπε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η δυνατότητα λόγω σχέσεων να μπει ο δήμος από το παράθυρο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, όμως όσες «κέντες» και να έγιναν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Το ΞΕΝΙΑ, αν όλα πάνε καλά, που όλοι μας αυτό θα πρέπει να ευχόμαστε, θα αλλάξει όψη και θα γίνει ένας χώρος επισκέψιμος για το κοινό, συμπληρώνοντας μάλιστα, ως υποδομή, και ένα κενό που υπήρχε στην πόλη.

Ως ένας από εκείνους που από νωρίς συνέπλευσαν με την ιδέα το ΞΕΝΙΑ να μη γίνει ξενοδοχείο, για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω, οφείλω σήμερα να δηλώσω για έναν ακόμα λόγο χαρούμενος με την εξέλιξη του θέματος. Αγαπητέ Κώστα, για να έχω το δικαίωμα να σε κρίνω, όπως έχω κάνει ουκ ολίγες φορές έως σήμερα, όπως κάνω και σε άλλο μου άρθρο σε αυτό το τεύχος, πρέπει να σου αναγνωρίζω και τα κατορθώματα, και το αύριο του ΞΕΝΙΑ είναι ένα από αυτά. Συγχαρητήρια λοιπόν…

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «Εμπρός» 

Προτεινόμενα άρθρα