Όταν το πολιτικό γίνεται προσωπικό… ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε

Αν αποστρέφομαι κάτι στις πολιτικές κόντρες που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα είναι οι επί προσωπικού επιθέσεις. Σε μία μικρή κοινωνία όπως η δική μας, βέβαια, το πολιτικό πολλές φορές γίνεται προσωπικό, όμως αυτό διόλου με ενδιαφέρει, όπως δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει και κανέναν.

Δείγμα αυτής της στρεβλής κατάστασης μας δόθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μέσω της ανακοίνωσης του Ανδρέα Κοτσανά (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ). Η επί προσωπικού επίθεση στο πρόσωπο του δημάρχου, για τα χρήματα που έχει λάβει η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια μισθώνοντας ακίνητο που στεγάζει βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης, είναι απορίας άξιο πως μπορεί να χωρά στο δημόσιο διάλογό μας. Το γιατί μέσω αυτών των αναφορών θρέφετε μέρος του ακροατηρίου μας, βέβαια, το ξέρουμε, καθώς είναι ιδιαιτέρως εύπεπτο το να λες «εσύ που έχεις πάρει τόσα από το  δήμο πως μιλάς σήμερα». Τι κι αν αυτά τα «τόσα» είναι απολύτως νόμιμα, τι κι αν γι’ αυτά τα «τόσα» εσύ ο ίδιος, ο Α. Κοτσανάς δηλαδή, ψήφισες υπέρ να συνεχίσουν να δίνονται προ λίγων χρόνων ως μέλος μάλιστα τότε της διοίκησης του δήμου. Κανείς δεν θα ψάξει γι’ αυτά, οπότε… πες κι ότι είναι να μείνει ως «στάμπα» ας μείνει.

Όποιος «γεύεται» από τούτο το «γεύμα» του πολιτικού μας διαλόγου, καλώς το κάνει και είναι επιλογή του. Επιτρέψτε μας όμως να έχουμε κι εμείς τις αντιρρήσεις μας για το εάν αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής που μας ταιριάζει. Δεν γράφω που μας αξίζει, γιατί με τρομάζει η ιδέα πως μπορεί και… ναι τελικά, αυτό να μας πρέπει ως τόπος.

Υγ: Στην ανακοίνωσή του ο Α. Κοτσανάς κάνει και μία ακόμα αναφορά η οποία, σε αντίθεση με τα παραπάνω, είναι ζήτημα σοβαρής συζήτησης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα κ. Δήμαρχε αντί να προβείτε στην κατασκευή ενός νέου σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη και αφορά παιδιά και μάλιστα βρέφη, προτάσσετε ως αναγκαιότητα την κατασκευή ενός νέου Δημαρχείου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ»!!! Η σύνδεση με τις μισθώσεις που προανέφερα, βέβαια, φτιαγμένη με τρόπο που το ένα να χτυπά πάνω στο άλλο, όμως προσωπικά το προσπερνώ και μπαίνω στην ουσία. Βάσει του πλάνου που ανέπτυξαν από το δήμο, στην περίπτωση που το δημαρχείο κατασκευαστεί στο Σκα, τότε εκεί που βρίσκεται σήμερα η Οικονομική Υπηρεσία θα μεταφερθεί με την κατάλληλη διαμόρφωση ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, δηλαδή ο Σταθμός που στεγάζεται σήμερα στο παραπάνω επίμαχο ακίνητο. Κι όμως, ενώ υπάρχει αυτή η αναφορά, η λογική «όλα στο μπλέντερ κι ότι κάτσει» για μία ακόμα φορά θριάμβευσε!

Από τα παραπολιτικά σχόλια της εφημερίδας «εμπρός»

Προτεινόμενα άρθρα