Page Nav

HIDE
HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τι έφερε ο Μπακογιάννης στη Δωρίδα;

Το πεδινό μέρος της Δωρίδας επισκέφθηκε το διήμερο Κυριακής- Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή κ...


Το πεδινό μέρος της Δωρίδας επισκέφθηκε το διήμερο Κυριακής- Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή και το περιφερειακό συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ευπάλιο. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με φορείς και κατοίκους της περιοχής, εστιάζοντας στα έργα που έγιναν στη διάρκεια αυτής της θητείας, όπως ο κόμβος της Γλυφάδας, αλλά και σε αυτά που δρομολογούνται, πχ αναδασμός πεδιάδας Μόρνου. 


Η αρχή έγινε την Κυριακή, όταν ο κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Ευαγ. Κατσαγούνο, τον αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο Περιφερειάρχη Φ. Σπανό, τους περιφερειακούς συμβούλους Π. Αραβαντινού και Ευστ. Κάππο, και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν τα Μαλάματα. Κύριο θέμα συζήτησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το θέμα του αναδασμού για το οποίο ειπώθηκε ότι εξασφαλίστηκε πρόσφατα η χρηματοδότησή του, με 5 εκατ. ευρώ, βάζοντας τέλος, αν όλα πάνε καλά, στην πολυετή ταλαιπωρία- ομηρία των καλλιεργητών. Στα της πεδιάδας αναφέρθηκαν και οι άνθρωποι του ΤΟΕΒ Μόρνου, με αναλυτική ενημέρωση επί των όσων έχουν συμβεί, θέτοντας εκτός των άλλων και το ζήτημα των αποζημιώσεων, για τις οποίες όμως απαντήθηκε ότι αρμόδιο είναι το κεντρικό κράτος και όχι η Περιφέρεια, που άλλωστε έχει συμφωνήσει για το δίκαιο του αιτήματος. 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση στο δημαρχείο Ευπαλίου με τοπικούς προέδρους της ενότητας, αλλά και εκείνης των Βαρδουσίων, ακούγοντας από κοντά ποια είναι τα θέματα που τους απασχολούν, με κύριο την οδοποιία, αλλά και μιλώντας τους ο ίδιος για τις παρεμβάσεις που έγιναν επί ημερών του. 

Οι δύο κόμβοι και η γέφυρα 
Η επόμενη ημέρα βρήκε αρχικά τον Περιφερειάρχη στον κόμβο της Γλυφάδας, ο οποίος ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, που είχε μάλιστα ως συνέπεια και τη σειρά τροχαίων ατυχημάτων. Στη συνέχεια βρέθηκε στην παραλία Τολοφώνας, όπου επίσης έχει δρομολογηθεί έργο που αφορά στην ακτή, ενώ ακολούθως έκανε στάση στο σημείο όπου έχει μελετηθεί η κατασκευή του κόμβου των Μαλαμάτων. Πριν ξεκινήσει το Περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης βρέθηκε στη γέφυρα του Μόρνου, για την οποία προχωρά ήδη το πλάνο άμεσων, αλλά και απώτερων παρεμβάσεων ώστε να αρθεί η επικινδυνότητά της, χωρίς όμως να παραλείψει να κάνει και ένα σύντομο πέρασμα από το Λαογραφικό Μουσείο του Ευπαλίου.      

Το συμβούλιο 
Με την έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου, σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλα τα παραπάνω, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στη διάρκεια αυτής της θητείας έδωσε την προσοχή που έπρεπε στη Φωκίδα αλλά και στη Δωρίδα συγκεκριμένα. Κάνοντας αναλυτική παράθεση των έργων που έγιναν, αλλά και εκείνων που αναμένεται να γίνουν, τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης του νομού, τόνισαν ότι η περιοχή έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν. Ως συνέχεια των παραπάνω προέκυψε και η τοποθέτηση του δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη, ο οποίος μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που είχε αυτά τα χρόνια με την Περιφέρεια. Έθεσε σειρά θεμάτων που θα πρέπει να διευθετηθούν, ξεχωρίζοντας από αυτά, πέραν των όσων έχουμε ήδη αναφέρει, το θέμα του ταμιευτήρα του Μόρνου και της άρσης των απαγορεύσεων που υπάρχουν, με την παράλληλη χρηματοδότηση του βιολογικού που θα πρέπει να γίνει.    

Δήλωση υποψηφιότητας από τον Αρ. Καρβέλα 
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος, ο οποίος έδωσε το παρών, δίνοντας συγχαρητήρια για το έργο τους σε Καπεντζώνη και Μπακογιάννη, καθώς και στο δήμαρχο Δελφών, Αθ. Παναγιωτόπουλο, που επίσης βρέθηκε στη συνεδρίαση, κάνοντας μάλιστα και έναν σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στους φορείς της περιοχής, εκπροσώπους συλλόγων αλλά και πολίτες, από τις τοποθετήσεις των οποίων ξεχώρισε εκείνη που έφερε και την είδηση της υποψηφιότητας για το δήμο Δωρίδος του Αριστοτέλη Καρβέλα. Επίσης, για αρκετή ώρα, και πριν το σώμα μπει στην ημερήσια διάταξη, το ενδιαφέρον εστίασε και στο περιβόητο θέμα της ανταλλαγής κτιρίων μεταξύ δήμου και Περιφέρειας. Για το κτίριο που στεγάζει σήμερα το ΚΕΓΕ, και τους εργαζόμενους να αντιδρούν στην «έξωσή» τους για να στεγαστεί εκεί στη συνέχεια το ΑΤ Ευπαλίου, ειπώθηκε από δήμαρχο και Περιφερειάρχη ότι η συγκεκριμένη λύση είναι η βέλτιστη για όλες τις πλευρές, με βάση και τις ανάγκες της περιοχής. Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι το θέμα έχει όλες τις διασφαλίσεις που πρέπει για να προχωρήσει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί το έργο καμίας υπηρεσίας, αντιθέτως για κάποιες από αυτές θα εξασφαλιστεί η παρουσία τους στην περιοχή. 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Εμπρός" 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ads Place