Page Nav

HIDE
HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η ΝΔ Ναυπακτίας για τις προτάσεις του κόμματος για την υγεία

Στον τομέα της Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ασκεί πολιτική υπέρ των αδύναμων στρωμάτων ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η κατάσταση...


Στον τομέα της Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ασκεί πολιτική υπέρ των αδύναμων στρωμάτων ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η κατάσταση που επικρατεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπει αμφιβολίες. Νοσοκομεία με κακοσυντηρημένες υποδομές και σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη. Μόλις 1 στους 10 πολίτες έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό. Εφτά περιφερειακές ενότητες χωρίς κανέναν συμβεβλημένο παιδίατρο.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες: 
-Το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» για μία επανάσταση στην Πρόληψη
-Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους
-Φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Δίνει επίσης έμφαση σε επιμέρους πολιτικές που αφορούν τον καρκίνο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας καθώς και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα χωρίς επιβάρυνση του πολίτη.

Οι προτεραιότητες του προγράμματος υγείας της Ν.Δ. 
-Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός 5ετίας και επιπλέον αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και ιδιωτικών δωρεών.
-Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.
-Κανένα νησί και καμιά απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό.
-Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. (Νοσηλευτών, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας).
-Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.


Η βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσοκομεία.
-Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με δεσμευτικούς στόχους, και επαγγελματικό μάνατζμεντ. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα επενδύονται στο σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό άμεσοι στόχοι είναι:
-Ελαχιστοποίηση της αναμονής για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
-Επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, εφαρμογή διεθνών κριτηρίων εισαγωγής και παραμονής και λειτουργία περισσότερων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας.
-Τέλος στην εφημερία όπως την ξέρουμε σήμερα. Για την οριστική απαλλαγή από τα ράντζα και τις άσκοπες και επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
-Περιορισμός του χρόνου αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις με την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών με προσλήψεις προσωπικού (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές).
-Ανακαίνιση, προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων μέσω συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. και ιδιωτικών δωρεών.

Άμεσα μέτρα για τη στήριξη αυτών που χρειάζονται περισσότερο τη φροντίδα της Πολιτείας.
-Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (π.χ. ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ).
-Ραντεβού με γιατρούς σε 24 ώρες για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
-Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες.

Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου. 
Ένας από τους κεντρικούς πυλώνες του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία είναι η μάχη κατά του καρκίνου. Η προσπάθεια θα αρχίζει πάντα από την πρόληψη, καθώς διεθνώς έχει αποδειχθεί ότι 1 στους 3 κοινούς καρκίνους θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί με την πρόληψη, ενώ αρνητικοί παράγοντες είναι ο ελλιπής προ-συμπτωματικός έλεγχος, το περιορισμένο οικογενειακό εισόδημα και η ελλιπής ενημέρωση. Με αυτά τα δεδομένα το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει, μεταξύ άλλων:

Άμεση τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.
Καμπάνιες ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους Έλληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νόσων. Όλοι θα μπορούμε να περάσουμε από προληπτικό έλεγχο.
Δημιουργία ταχείας οδού στα νοσοκομεία για την εξέταση και τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Μείωση της αναμονής της ακτινοθεραπείας που σήμερα έχει μέσο χρόνο αναμονής τους 3-4 μήνες, με λειτουργία διπλής βάρδιας σε όλα τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα.
Διανομή των φαρμάκων στο σπίτι και εξειδικευμένο προσωπικό για κατ οίκον νοσηλεία.
Ιδρυση ειδικών κέντρων αντιμετώπισης του καρκίνου (διάγνωση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αποκατάσταση) όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα  - κατά το πρότυπο του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Λειτουργία δικτύου παιδιατρικών κλινικών διασυνδεδεμένων με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ».
Θέσπιση συντονιστή, ο οποίος θα καθοδηγεί τον ασθενή στο σύστημα υγείας.
Ανακουφιστική φροντίδα και ειδική μέριμνα στους ασθενείς τελικού σταδίου.

Το συνολικό πρόγραμμα της ΝΔ για τον καρκίνο έχει ως μείζονα στόχο μέχρι το 2030 το 75% των καρκίνων να διαγιγνώσκονται στο στάδιο 1 ή 2  στις οποίες η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ads Place