Page Nav

HIDE
HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μετα… συνεδριακές «αναταράξεις» για την ΟΣΥΝ

Η επιστολή του Μπ. Χαντζή και η απάντηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μετα… συνεδριακές «αναταράξεις» για την ΟΣΥΝ η οποία μπήκε στο ...Η επιστολή του Μπ. Χαντζή και η απάντηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων

Μετα… συνεδριακές «αναταράξεις» για την ΟΣΥΝ η οποία μπήκε στο στόχαστρο του Μπάμπη Χαντζή, προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών. Με ανακοίνωσή του και τον τίτλο  «Μονόδρομος η εξυγίανση για την ΟΣΥΝ» παραθέτει μία σειρά από γεγονότα που κατά τον ίδιο συνιστούν «θολή» διαχείριση. Με επιστολή της στην «ε» η Ομοσπονδία απαντά κρατώντας χαμηλά τους τόνους μη θέλοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά. Διαβάστε και τις δύο παρεμβάσεις, όπως προέκυψαν χρονικά: 

Μονόδρομος η εξυγίανση για την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.)
Τις τελευταίες μέρες το “Β’ Παναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο” που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) και με συν διοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ναυπακτίας, αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός για τον τόπο. Η πραγματοποίησή του έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν και να αναλυθούν σε βάθος τρόποι ανάπτυξης της περιοχής μας, μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλους, καθώς και η υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να τονώσουν την αναπτυξιακή προοπτική της. Αυτό από μόνο του αποτελεί σπουδαίο γεγονός για τον τόπο και πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους διοργανωτές του. Αν το συνέδριο πέτυχε τους στόχους του ή όχι, αυτό θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μακάρι εκτός από την περαντζάδα, την πασαρέλα και την προβολή των υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, να μείνει και κάτι καλό για τον τόπο.

Τώρα όμως είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά και με τα του οίκου μας. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) κάθε χρόνο διολισθαίνει ακόμα περισσότερο και απομακρύνετε από τους στόχους της, μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια, αν δεν έχει ήδη πέσει... Στην ουσία εδώ και πολλά χρόνια έχει κατεβάσει “ρολά”, δεν λειτουργεί συλλογικά, δεν παράγει κανένα έργο. Όλοι χρησιμοποιούν την Ο.ΣΥ.Ν. για την ατομική τους προβολή και για μικροκομματικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες. Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες από τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Παπαδόπουλο δυστυχώς δεν μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεπεραστούν οι παλιές νοοτροπίες και οι παρωχημένες αντιλήψεις των τελευταίων διοικήσεων, οι οποίες σε αρκετές των περιπτώσεων δεν τιμούν την Ομοσπονδία και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Συλλόγων-μελών της. Οι διοικήσεις των τελευταίων ετών είναι υπεύθυνες και υπόλογες για την σημερινή κατάντια της.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πάρα πολλά άλλα θέματα, όμως θέλουμε αυτή τη στιγμή να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δύο κατά την άποψή μας πιο σοβαρά προβλήματα της Ο.ΣΥ.Ν. και που είναι τα ακόλουθα:

1. Δεν λειτουργεί το Εποπτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός, πλήρεις αδιαφάνεια στα οικονομικά της. Καταθέτουν ποσά στο ταμείο και τα αποσύρουν όποτε θέλουν, χωρίς νόμιμα παραστατικά, χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Αρκεί να “μαγειρέψουν” το αποτέλεσμα που αυτοί επιθυμούν. Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να μας δώσουν οι αρμόδιοι των οικονομικών την αναλυτική λίστα εσόδων-εξόδων, τα παραστατικά των δαπανών και τις αναλήψεις/καταθέσεις) των χρήσεων 2017 και 2018). Εμείς τα ζητήσαμε επανειλημμένα, αρνούνται όμως να μας τα δώσουν. Το Εποπτικό Συμβούλιο που έχει την αρμοδιότητα του ελέγχου, σφυρίζει αδιάφορα, είναι σαν να μην υπάρχει. Είναι απορίας άξιο πως όλα τα Εποπτικά Συμβούλια των τελευταίων ετών τηρούν την ίδια ακριβώς στάση. Προφανής ο σκοπός τους, "τα πρόβατα στη στρούγκα". Αυτός είναι και η βασικός λόγος που ποτέ μέχρι σήμερα δεν αποστέλλεται μαζί με την πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση ο Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός και η Έκθεση του Εποπτικού Συμβουλίου, όπως αυτό ορίζεται από το καταστατικό στο άρθρο 22 – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Να μην έχουν τα μέλη την δυνατότητα στην σύντομη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να ελέγξουν τις εισροές, τις εκροές και τα παραστατικά των δαπανών, με αποτέλεσμα το “ΝΑΙ” σε όλα.

2. Η παράτυπη και παράνομη εκλογή ατόμων στα όργανα της Ο.ΣΥ.Ν. Όπως φαίνεται από τις λίστες κάποιοι εκλέγονται κατ' επανάληψη παράτυπα και παράνομα στο κεντρικό Συμβούλιο και στα άλλα όργανα της Ο.ΣΥ.Ν. Το καταστατικό στο άρθρο 23-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, παράγραφος 1 ορίζει σαφώς ότι τα άτομα που έχουν δικαίωμα εκλογής στα όργανα της Ο.ΣΥ.Ν. είναι οι καταγόμενοι από τη Ναυπακτία, είναι τακτικά μέλη των συμμετεχόντων στη Γ.Σ. Συλλόγων-Μελών, έχουν υποδειχθεί ως αντιπρόσωποι από τον Σύλλογό τους και είναι μόνιμοι κάτοικοι Αττικής. Σύμφωνα με το καταστατικό ότι όλες οι υποψηφιότητες ελέγχονται από τον πρόεδρο και το Εποπτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία παρανόησης, δεν δικαιούνται άτομα που για πάρα πολλά χρόνια νέμονται την εξουσία της Ο.ΣΥ.Ν. να ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ή ότι δεν γνωρίζουν τι ορίζει το καταστατικό. Ο πρόεδρος των τελευταίων δεκαπέντε ετών δεν το γνώριζε; Τα Εποπτικά Συμβούλια δεν το γνώριζαν; Ούτε οι αντιπρόεδροι το γνώριζαν; Μήπως όλη αυτή η υπόθεση παραπέμπει σε δράση μιας "παράγκας" σε βάρος όλων των άλλων Συλλόγων – Μελών;

Μετά από όλα αυτά περιμένουμε έστω και τώρα όσοι κατέχουν παράτυπα και παράνομα θέσεις στα όργανα της Ο.ΣΥ.Ν. να έχουν το θάρρος να ζητήσουν μια «συγγνώμη» από τα υπόλοιπα μέλη και άμεσα να παραιτηθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα όργανα. Θα είναι πολύ καλύτερα για όλους, εάν αυτή η διαδικασία να γίνει με πρωτοβουλία των ίδιων, να καταδείξουν από την μεριά τους πως έχουν συνειδητοποιήσει το λάθος τους, το διορθώνουν και πάμε όλοι μαζί μπροστά.

Για εμάς η εξυγίανση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και γι’ αυτό τον λόγο καταθέσαμε για μια ακόμη φορά στη Γενική Συνέλευση της 20ής Φεβρουαρίου  τις προτάσεις μας που είναι οι ακόλουθες:

1. Εξυγίανση της Ομοσπονδίας: Σύσταση μίας ομάδας 3-5 ατόμων, αντιπρόσωποι Συλλόγων-Μελών που για μια περίοδο 3 μηνών θα μελετήσουν και θα ασχοληθούν με την επίλυση όλων των καυτών προβλημάτων που τόσα χρόνια έχουν συσσωρευτεί και που φρενάρουν την ομαλή πορεία της.
Ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών: Έλεγχος των οικονομικών της ομοσπονδίας σε βάθος δεκαετίας, έλεγχος και τακτοποίηση όλων των φορολογικών και άλλων τρεχουσών υποχρεώσεων, απόδοση τυχόν ευθυνών.

2. Άμεση παραίτηση όλων των ατόμων που κατέχουν θέση παράνομα ή παράτυπα στα όργανα της Ο.ΣΥ.Ν. και απομάκρυνση του τέως πρόεδρου της Ο.ΣΥ.Ν. από κάθε δραστηριότητα μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος.

3. Έλεγχος και επαναδημιουργία του Μητρώου Μελών της Ο.ΣΥ.Ν. και ομαλοποίηση της σχέσης με τον Δήμο Ναυπακτίας. Η Ομοσπονδία ως εταίρος του Δήμου οφείλει να συνεργάζεται ομαλά με την κάθε εκλεγμένη διοίκηση, πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαλότητες.

4. Επανέλεγχος των δικαιολογητικών όλων των συλλόγων-μελών. Όλα τα μέλη της ομοσπονδίας πρέπει να προσκομίσουν στην ομάδα εξυγίανσης αντίγραφο των ταμειακός τακτοποιημένων μελών, την τελευταία θεώρηση (την πιο πρόσφατη) από την αντίστοιχη Περιφέρεια του κάθε νομού που ανήκει ο Σύλλογος και αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης της τελευταίας οικονομικής χρήσης που έχει κατατεθεί στο TAXISNET. Όλα τα φωτοαντίγραφα θα πρέπει να είναι σφραγισμένα και υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του κάθε Συλλόγου μέλους. Ένα σετ αντιγράφων να κατατεθεί και στο τμήμα πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας για την σωστή ενημέρωση του μητρώου μελών των Συλλόγων.

5. Επαναφορά των εκδηλώσεων της Ο.ΣΥ.Ν. (Ανταμώματα Συλλόγων Ναυπακτίας κ.α.) και αναζήτηση οικονομικών πόρων σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας.

6. Επανέκδοση της εφημερίδας «Ναυπακτιακή» πρώτα σε ηλεκτρονική μορφή και αργότερα μετά την ταμειακή αποκατάσταση σε έντυπη μορφή. Αναβάθμιση της ιστοσελίδας “nafpaktiaki.gr”
7. Άνοιγμα της Ο.ΣΥ.Ν. στους περίπου 68 συλλόγους της Ναυπακτίας και κάλεσμα να συμμετέχουν όλοι ισότιμα στα όργανά της. Αυτή τη στιγμή τα ενεργά μέλη της Ο.ΣΥ.Ν. είναι περίπου 12 με 15. Να ανακτηθεί με κάθε τρόπο η χαμένη εμπιστοσύνη από τους Συλλόγους και να καταδειχθεί ότι η Ο.ΣΥ.Ν. έχει κατανοήσει τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων της και πλέον κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα προς όφελος όλων των Συλλόγων-μελών της. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια».

8. Μετά την τακτοποίηση όλων των παραπάνω πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ομοσπονδίας.

Η ομοσπονδίας μας έχει νόημα ύπαρξης μόνο όταν έχει όραμα, είναι «καθαρή», δυνατή, λειτουργεί δημοκρατικά, αντικειμενικά, με διαφάνεια και σέβεται τα μέλη της και το καταστατικό της. Το χειρότερο λάθος μας θα είναι αν παραιτηθούμε και πιστέψουμε ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ότι αυτές είναι οι διοικήσεις που μας αναλογούν.

 Μπάμπης Χαντζή
Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών  

Η απάντηση της ΟΣΥΝ
«Δεν περισσεύει κανείς»
Μετά από διάφορες επιστολές του προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Χομοριτών κ. Χατζή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα με συκοφαντικές αναφορές και απαράδεκτες εκφράσεις για την Ομοσπονδία μας και τα όργανά της, συνήλθε σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 το ΚΕ.ΣΥ και το ΕΠ.ΣΥ σε κοινή συνεδρίαση και ενημερώθηκαν γι αυτό, από την πρόεδρο του ΚΕ.ΣΥ κ. Δημ. Δημαδάμα.

Μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα  να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ την συμπεριφορά του κ. Χατζή, θεωρούν διασπαστικές αυτές τις κινήσεις ,και δεν θα επιτρέψουν να απαξιώσει άλλο και να διασύρει την Ο.ΣΥ.Ν. και συνολικά το πατριδοτοπικό κίνημα της Ναυπακτίας .
Απάντηση στις κακοήθειες του είναι το Β΄ ΠΑΝΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που έγινε με οργανώτρια την Ο.ΣΥ.Ν και συνδιοργανωτές - με άριστη συνεργασία - την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και τον Δήμο Ναυπακτίας  και αποτελεί σταθμό για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο προγραμματισμός του συνεδρίου , η θεματολογία και η διαβούλευση που ακολούθησε με όλους τους φορείς της Ναυπακτίας, η άψογη κατά γενική ομολογία οργάνωση, οι 43 αξιόλογοι εισηγητές με κύρος και γνώση της περιοχής , η προσέγγιση και η τελική υποστήριξη των σημαντικών οικονομικών χορηγών μας και όλων των μέσων επικοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας, η προσέλευση τόσων εκλεκτών επισήμων και συνέδρων συμπεριλαμβανομένων και 52 αντιπροσωπειών συλλόγων της Ναυπακτίας ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ που παρά τις δυσμενείς  οικονομικές συνθήκες, βρίσκεται  για 40 περίπου χρόνια μαζί με τα χιλιάδες μέλη του πατριδοτοπικού κινήματος  και προσφέρει   ανιδιοτελώς στην Ναυπακτία. 

Η μόνη έννοια μας είναι και θα είναι η αγάπη  προς την Ναυπακτία και η συνεχής πρόοδος της στην οποία συμβάλλουμε με όσες δυνάμεις έχουμε.

Ο κ. Χατζής έλαβε μέρος στις αρχαιρεσίες της Ο.ΣΥ.Ν στις 14.3.18 και εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος και σε 45 μέρες παραιτήθηκε, παρ΄ότι του ζητήθηκε να συμμετέχει ως μέλος  στα Δ.Σ και να βοηθήσει , αλλά προτίμησε  τις δημόσιες επιθέσεις και διασπαστικές κινήσεις κατά της Ομοσπονδίας.

Το ανώτατο όργανο που ελέγχει τα Διοικητικά και Εποπτικά όργανα της Ομοσπονδίας είναι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όπου οι προηγούμενες ΓΕ.ΣΥ.  απήλλαξαν το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  και το ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ από κάθε ευθύνη, με μοναδικό διαφωνούντα τον κ. Χατζή.
Όσον αφορά τον τ. Πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ν κ. Γιάννη Τσώτα στον οποίο γίνεται προσωπική επίθεση με ανεπίτρεπτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς ,εμείς τιμούμε την 35 ετή ανιδιοτελή προσφορά του σε όλα τα όργανα της ομοσπονδίας μας  ,καταδικάζουμε τις επιθέσεις και θεωρούμε μικροπρεπείς και κακόβουλους αυτούς που εκφράζονται ανάλογα.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας είναι εδώ και εκπέμπει αξιοπιστία και σεβασμό.
Είναι  δυνατή και λειτουργεί δημοκρατικά με απόλυτη διαφάνεια.
Και σε αυτό το δύσκολο και δημιουργικό της  αγώνα ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Και δεν  θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την απαξιώσει.
Ο μοναδικός στόχος   είναι και θα είναι Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΨΗΛΑ

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.
  Η Πρόεδρος                           Η Γραμματέας
 Δήμητρα Δημαδάμα                     Πια Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ads Place