Page Nav

HIDE
HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σπ. Λιβανός: «Η Ναυπακτία είναι ένας γίγαντας που κοιμάται»

Τo όραμά του για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στ...Τo όραμά του για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο. Στην πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Λιβανός μίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, τις σκέψεις του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και για το όραμά του για το νομό.

Επισημαίνοντας πως αν και προσωπικοί, επαγγελματικοί και οικογενειακοί λόγοι τον οδήγησαν να αφοσιωθεί στην εργασία του, κυρίως στο εξωτερικό, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έπαψε να βρίσκεται κοντά στην Αιτωλοακαρνανία και να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Σπήλιος Λιβανός αναφέρθηκε στην προσωπική επαφή που διατηρεί από τα παιδικά χρόνια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον ρόλο που έπαιξε ο Πρόεδρος της ΝΔ στην απόφασή του να πολιτευτεί.

Επίθεση στην κυβέρνηση
Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της και κατηγορώντας την πως τσάκισε την οικονομία στοχοποιώντας τη μεσαία τάξη, ο κ. Λιβανός επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και στην πολιτική, τονίζοντας πως χρειάζονται πλέον καλές ιδέες με νέους ανθρώπους που θα έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και δυνατότητες.  Άνθρωποι που, όπως είπε “θα μπορούν να ανοίξουν πόρτες στην Αθήνα και το εξωτερικό και να μιλήσουν ως ίσοι προς ίσο με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.” Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, που να προωθεί την επιχειρηματικότητα, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, να επενδύει στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.”

Ο Σπήλιος Λιβανός παρουσίασε το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του, το «Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!» τονίζοντας πως στόχος του είναι ο νομός να αποκτήσει δύναμη. Το όραμά του, όπως είπε είναι να γίνει η Αιτωλοακαρνανία, ο πράσινος οικολογικός παράδεισος, που όλοι θα θέλουν να ζουν και να εργάζονται.

Οι στόχοι
Θέτοντας ως βασικούς πολιτικούς στόχους τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, την επένδυση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ποιότητα αλλά και την επένδυση στη μεταποίηση και την επιχειρηματικότητα, ο κ. Λιβανός  μίλησε για την ανάγκη αύξησης του τοπικού ΑΕΠ αλλά και της παραγωγικότητας και των επενδύσεων, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση του τρόπου ζωής των πολιτών, την ασφάλεια, τη  βελτίωση της παιδείας, των δομών υγείας αλλά και την αύξηση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του ο υποψήφιος βουλευτής παρουσίασε τους 6 βασικούς άξονες που είναι η Παιδεία, οι Υποδομές, η Αγροτική Ανάπτυξη, η Οικονομική Ανάπτυξη, ο Τουρισμός και η Ποιότητα Ζωής ενώ παρουσίασε και το σχέδιο δράσεών του το επόμενο διάστημα, με την κεντρική προεκλογική του ομιλία στις 3 Μαΐου στο Μεσολόγγι.

Η Ναυπακτία στο επίκεντρο
Μεταξύ των όσων ανέφερε, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εστίαση στη Ναυπακτία και η θέση στην οποία την κατέταξε, αφού όμως πριν τύχει των κατάλληλων χειρισμών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λιβανός είπε ότι θα μπορούσε να γίνει ένας τουριστικός προορισμός, μοναδικός μάλιστα στην Ευρώπη, αναφορά η οποία προκάλεσε στη συνέχεια και τη διευκρινιστική ερώτηση της «ε», προκειμένου ο υποψήφιος βουλευτής να αναπτύξει το σκεπτικό πάνω σε αυτό.  

«Νομίζω ότι η Ναυπακτία είναι πραγματικά ευλογημένη, έχει τον απόλυτο συνδυασμό θάλασσας και βουνού, ιστορικών μνημείων μοναδικών, το Κάστρο, το λιμάνι και τοπική παραγωγή», απάντησε αρχικά, αναφερόμενος ακολούθως στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε σε μονάδα συσκευασίας και παραγωγής μελιού στην περιοχή, και τονίζοντας πως αυτού του είδους οι δράσεις πρέπει να ενισχυθούν, καθώς και έτσι θα χτιστεί στην ουσία η ταυτότητα της περιοχής. «Η Ναυπακτία δεν γεμίζει από κόσμο όχι γιατί δεν έχει τα πάντα αλλά γιατί δεν την ξέρει ο κόσμος. Πρέπει να κάνεις μπράντιγκ, πρέπει να κάνεις επικοινωνιακή πολιτική, διαφήμιση», συμπλήρωσε, λέγοντας όμως πως αυτή είναι κυρίως δουλειά της αυτοδιοίκησης, την οποία το κεντρικό κράτος θα πρέπει να πιέσει ανοίγοντας δρόμους, αλλά και ξυπνώντας την, αφού την παρομοίασε με έναν γίγαντα που κοιμάται.
Συνεχίζοντας ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο τουριστικό καταφύγιο που δρομολογείται, και που επίσης θα αποφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή, στο διαγωνισμό για τους εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο, που θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει, καθώς και στον δρόμο σύνδεσης της Άνω Χώρας με τον Πλάτανο (Νεοχώρι και Αράχωβα), ένα οδικό δίκτυο που θα ενώσει σημαντικές περιοχές του ορεινού όγκου. «Πιστέψτε με έχω πάει σε αρκετές χώρες του κόσμου, έχω δει το τουριστικό προϊόν, η Ναυπακτία ειδικά μπορεί όντως να γίνει ένας παγκόσμιος προορισμός», επέμεινε, συμπληρώνοντας όμως πως το προϊόν που θα φτιαχτεί θα πρέπει να προσφέρεται ως ένα προϊόν εμπειρίας στον επισκέπτη.

Από τη έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ads Place