Page Nav

HIDE
HIDE

Grid Style

GRID_STYLE

Post/Page

FALSE

Weather Location

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γιατί… με τον Άγγελο Σταυρόπουλο-Ο υποψήφιος Περ/κός σύμβουλος απαντά

Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια; Υποθέτω το ίδιο δίλλημα θα υπήρχε αν τελικά ήμουν υποψήφιος στον Δήμο και όχι στην Περιφέρεια. Στη...Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια;
Υποθέτω το ίδιο δίλλημα θα υπήρχε αν τελικά ήμουν υποψήφιος στον Δήμο και όχι στην Περιφέρεια. Στην πραγματικότητα το διακύβευμα είναι το ίδιο. Η Τοπική και Βιώσιμη Ανάπτυξη απαιτεί την ενεργοποίηση δυνάμεων και πόρων σε όλες τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης αποτελούν συμπληρωματικά κομμάτια ενός πολυδιάστατου παζλ που ξεκινά από τον κάθε πολίτη ατομικά και καταλήγει μέχρι την Κεντρική Κυβέρνηση.

Στο σημείο αυτό, έρχεται και δική μου εμπλοκή με την Περιφέρεια. Έχοντας ήδη εμπειρία και γνώση της λειτουργίας άσκησης διοίκησης σε επίπεδο Δήμου, δέχτηκα την πρόταση να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος από τον Νεκτάριο Φαρμάκη, ένα πρόσωπο που γνωρίζω αρκετά χρόνια και τον σέβομαι για την προσωπικότητα και την προσωπική του διαδρομή.

Το «ποιος» μου πρότεινε να συμμετέχω έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση, αλλά εξίσου σημασία έδωσα στο τι αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω στη Ναυπακτία, στο Νομό μας και στην Περιφέρεια συνολικά. Η μέχρι σήμερα εξιδεικευμένη επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και η εμπειρία που έχω σε επίπεδο Δήμου, είναι στοιχεία που σκοπεύω να τα αξιοποιήσω για να συμβάλω με τις δικές μου δυνάμεις προς το σκοπό αυτό.

Γιατί με το Νεκτάριο Φαρμάκη;
Γιατί είναι άνθρωπος αυτοδιοικητικός με σημαντική εμπειρία και γνώση. Ξέρει την Περιφέρεια όσο λίγοι. Είναι οργανωτικός και συναινετικός. Είναι ένας άνθρωπος της γενιάς μου, μιας γενιάς που επλήγη από την οικονομική κρίση, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινούς στόχους και οράματα. Είναι ένας κανονικός άνθρωπος που ζει και εργάζεται, μεγαλώνει την οικογένειά του στο τόπο του και διαθέτει ανεπτυγμένο αίσθημα προσφοράς. Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Είναι άφθαρτος και θεωρεί ότι το αυτονόητο δεν μπορεί να αποτελεί βασική περιφερειακή πολιτική. Έχει τεχνοκρατική αντίληψη και πιστεύει ότι η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδύσεων είναι ικανή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και τον τερματισμό της φυγής του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει Άγγελο Σταυρόπουλο
Γιατί στο πρόσωπό μου μπορεί να δει έναν άνθρωπο της αγοράς, με εργασιακή εμπειρία, που μπορεί να σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί. Άνθρωπο συναινετικό και συνθετικό. Γιατί πιστεύει ότι για να βγούμε από το τέλμα και την αδράνεια που έχει περιέλθει ο τόπος μας, απαιτείται μια επανάσταση κανονικότητας που θα δώσει τέλος στην λογική διαχείρισης μιας μετριότητας, που οδηγεί σε ψηφοθηρικό αποτέλεσμα. Διότι φωνάζει χρόνια τώρα ότι το κεφάλαιο δεν είναι ο εχθρός μας, αρκεί να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται και να είναι γνωστοί εκ των προτέρων. Διότι η προσέλκυση επενδύσεων δημιουργεί δουλειές και αυξάνει το κατά κεφαλήν εισόδημα. Γιατί πρέπει να αγωνιστούμε οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και να μη μεταναστεύουν. Διότι έχει περιφερειακή αντίληψη και το όραμά του είναι η Περιφέρεια να οδηγηθεί στη πολυπόθητη ανάπτυξη δίχως ανισότητες, μέσα από την εκμετάλλευση των δυνατών σημείων κάθε περιοχής, την αξιοποίηση των εργαλείων του ΕΣΠΑ, με καθοδήγηση και σχεδιασμό.  Όλα αυτά με ένα οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και στοχευμένο προσανατολισμό. Διότι θα αγωνιστεί για να εκφράζει τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ναυπακτίας με δυνατή και αξιόπιστη φωνή.

Γιατί «όλα από την αρχή» στη Δυτική Ελλάδα
Όλα από την αρχή δε σημαίνει ότι ακυρώνουμε ότι έχει γίνει, άλλωστε κάτι τέτοιο και πρακτικά είναι αδύνατο, αλλά αντιμετωπίζουμε την άσκηση της διοίκησης της Περιφέρειας με διαφορετικό τρόπο. Η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών αποτελεί προτεραιότητα. Η ιεράρχηση των στόχων και των προτεραιοτήτων σε κάθε περιφερειακή ενότητα αποτελεί σημείο σημαίνουσας αναφοράς. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης με σκοπό να προωθήσει τα δυνατά σημεία κάθε περιοχής. Όλα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει και υπό το καθεστώς λογοδοσίας και αναφοράς του αποτελέσματος της κάθε ενέργειας. Σκοπός είναι να αποκτηθεί μια περιφερειακή αντίληψη και κουλτούρα συνολική. Να πείσουμε για την ανάγκη σύμπραξης επιχειρηματικών συμφερόντων και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων κάθε περιοχής, σε ανταγωνιστικότερη τιμή με ετικέτα προέλευσης. Με τη Περιφέρεια σύμβουλο στον Αγρότη και καθοδηγητή σε νέες τάσεις της αγοράς.  

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»
Δεν υπάρχουν σχόλια

Ads Place